De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Ontdek de dijken van Volendam - 50 km.

8,3 / 10
33 evaluatie(s)

Wilt u Hollands Glorie op haar allermooist beleven? Op deze route ervaart u, fietsend door het weidse landschap, de eeuwenoude vissersplaatsen waarvan de namen alleen al tot de verbeelding spreken: Volendam, het eiland Marken, Monnickendam en Edam zijn roemruchte plekken uit het verleden. We dwalen over de dijken, fietsen langs molens, passeren eeuwenoude boerderijen in de waterrijke omgeving die deze streek zo uniek maakt.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Café De Dijk
  • Voorgerecht bij de Taanketel
  • Soep bij De Waegh 
  • Hoofdgerecht bij van der Valk Volendam
  • Nagerecht bij Strandpaviljoen Edam

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

U start uw dag in Volendam meteen goed: Vanaf de befaamde Dijk fietst u zuidwaarts, op naar het voorgerecht via de enige weg die naar het eiland Marken leidt. Daar krijgt u een heerlijk voorgerecht bij de Taanketel, waarna u het eiland weer verlaat in de richting van het vasteland. Na een verfrissende tocht wacht bij de Waegh in het pittoreske Monnickendam een heerlijk soepje op u. Langs de dijk trappen we weer richtng Volendam, om net van te voren linksaf te gaan voor een heerlijk hoofdgerecht bij Van der Valk Volendam. Nagenietend trapt u noordwaarts, de laatste mooie etappe langs de Purmerringvaart richting Edam. Hier eindigt uw dagje met een dessert met het mooiste uitzicht van de dag: bij Strandpaviljoen Edam.    

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Café de Dijk

Café de Dijk

Haven 108
1131 EV Volendam
0299-363768
www.cafededijk.nl

De Taanketel

De Taanketel

Havenbuurt 1
1156 AL Marken
0299-602206
www.detaanketel.nl

De Waegh Monnickendam

De Waegh Monnickendam

Middendam 5-7
1141 BC Monnickendam
0299-651241
www.dewaegh.com

Van der Valk Volendam

Van der Valk Volendam

Wagenweg 1
1145 PW Katwoude
0299-365656
www.hotelvolendam.nl

Strandpaviljoen Edam

Strandpaviljoen Edam

Zeevangszeedijk 7b
1135 PZ Edam
0299-371523
www.strandbadedam.nlPraktische informatie

aanwezig bij Van der Valk Volendam Fietsverhuur is mogelijk bij Rent & Event. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0299-396980. Overnachten is mogelijk bij van der Valk Volendam. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen op 0299-365656 gratis parkeren is mogelijk buiten de blauwe zone. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarages in het centrum van Volendam Honden: Mits aangelijnd toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Wifi: is aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- In november kan deze route op maandag niet gefietst worden.
- In november wordt op dinsdag zowel koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Café De Dijk omdat Strandpaviljoen Edam dan gesloten is. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Rent & Event met een korting van 15% speciaal voor Happers en Trappers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0299-396980.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app!
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route