De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Eindeloos Eilandhoppen (route Noord) - 40 km.

7,9 / 10
83 evaluatie(s)

Het is onvermijdelijk: bij deze route gaat u het schip in. Letterlijk, want de Westerschelde Ferry brengt u van Walcheren naar Zeeuws-Vlaanderen en weer terug. Twee eilanden in één route: dat is dubbel genieten!

Arrangement (prijs: € 48,05 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en minibolus bij Citybeanz
  • Voorgerecht bij De Drie Koningen
  • Soep bij Strandpaviljoen Breskens aan Zee
  • Hoofdgerecht bij Duinlust
  • Nagerecht bij Lunchroom Citybeanz
  • Een retour oversteek Vlissingen-Breskens met de Westerschelde Ferry.

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Zeeheld
De aftrap van deze route is in Vlissingen. Deze maritieme stad kent een roemrijk verleden en was vaak inzet van de strijd. Het standbeeld van zeeheld Michiel de Ruyter herinnert daar nog aan. Dit beeld staat op de brede boulevard die zo kenmerkend is voor de stad. Vanuit Vlissingen nemen we de Westerschelde Ferry en zetten koers naar Zeeuws-Vlaanderen.

Papvreters
In Groede is een sfeervolle ambiance verzekerd, daarvoor zorgen de schilderachtige gevels in Vlaamse stijl wel. Groedenaren worden ook wel ‘papvreters’ genoemd, een verwijzing naar de tijd waarin boeren jaarlijks pacht moesten betalen aan landeigenaren. In ruil daarvoor kreeg iedere boer een smakelijke paptaart aangeboden. Bij de lokale bakker is deze lekkernij nog altijd te koop.

Zilte lucht
De zee roept en dus trappen we naar het strand van Breskens. De zilte lucht laat zich prima combineren met een soepje. Dan is het tijd om met de ferry terug te keren naar Walcheren. In slechts 20 minuten steken we de Westerschelde over. Onderweg toont de Noordzee zich in volle glorie.

Spierwitte strandhuisjes
Vanaf Vlissingen brengt het stalen ros ons naar Dishoek, een populaire badplaats aan de voet van de duinen. Kenmerkend voor Dishoek zijn de spierwitte houten strandhuisjes, steevast voorzien van ‘Amerikaanse’ veranda. Na een welverdiend hoofdgerecht fietsen we voor het dessert terug naar het startpunt in Vlissingen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

7,9 / 10
83 evaluaties
Gerechten 7,8
Gastvrijheid 8,1
Route 7,5
Prijs/kwaliteit 8,0
Klantenservice 8,3
7.8 / 10
Zeker aan te raden. Prachtig fietsen.
Reactie van J van t hol op 14-09-2019
8.3 / 10
Happen en Trappen is echt zo leuk. Heerlijk fietsen met daarnaast elke keer weer een heerlijk doel om naartoe te fietsen. Je leert de omgeving op een hele andere manier kennen en kent op plekjes waar je anders zelf niet zo snel komt.
Reactie van Mostert op 13-09-2019
9.3 / 10
Leuke afwisselende route. Lekkere koffie met bolus en dessert bij City Beans Heel klantvriendelijk en gastvrij aldaar. Andere restaurants keuze uit 2, heerlijk gegeten!
Reactie van M Mens op 09-08-2019
8.4 / 10
Is zeer zeker een aanrader. Is erg leuk om te doen en vooral dat je een 4-gangenmenu krijgt bij 4 verschillende restaurants is leuk. Wij hebben de 40km afgelegd met een "gewone" fiets, maar de etappes waren prima te doen.
Reactie van Hans Brouwer op 30-06-2019
7.9 / 10
Eindeloos eilandhoppen is een aanrader
Reactie van Visscher op 17-06-2018
7.3 / 10
kan het iedereen aanbevelen
Reactie van HdeKok op 29-09-2017
7.8 / 10
Aanrader! Goed georganiseerd en je eet op verrassende locaties.
Reactie van John en Saskia van der Heijden op 21-07-2017
7.9 / 10
Route in Zeeuws Vlaanderen en Walcheren heel leuk om te doen.
Reactie van Paula Mersie op 24-06-2017
7.5 / 10
Leuke tocht gemaakt, 45 km was heel goed te doen door de tussenstops. We gaan het zeker nog een keer doen maar dan zullen we de bezienswaardigheden op de route zelf beter voorbereiden. Lekker gegeten!
Reactie van Jolanda van Oevelen op 28-05-2017
9.4 / 10
Het was een prachtige fietstocht.
Reactie van A.Hoogeveen op 12-09-2016
8.4 / 10
het was een gezellige dag de kleinkinderen waren zeer tevreden
Reactie van August Dillen op 23-08-2016
9.9 / 10
Als je eens een leuke fietsdag wil met familie of vrienden is happen en trappen een absolute aanrader.
Reactie van Verbeke Jeannine op 05-06-2016
7.5 / 10
WE HEBBEN EEN FIJNE DAG GEHAD. ZEKER AANTERADEN
Reactie van De Paepe op 25-09-2015
8.6 / 10
Leuke route en goede service toen bleek dat een van de restaurant niet op tijd open zou gaan. Onderweg was alles goed opgelost.
Reactie van Wim Matthijssen op 03-08-2015
7.4 / 10
Route Eilandhoppen Noord was een heerlijke route langs de kust met een mooie boottocht.
Reactie van Martijn en Ageeth van Faassen op 12-07-2015


Praktische informatie

Bij alle restaurants mogelijk Fietsen kunnen gehuurd worden bij Rijwielshop Vlissingen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0118-465951. U kunt overnachten bij Eetcafé-Pension Duinlust. U kunt parkeren bij het Zwanenburgpark (5 minuten fietsen naar startpunt). Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Strandpaviljoen Breskens aan Zee omdat De Drie Koningen dan is gesloten.

Let op
- Parkeren is niet gratis bij het startpunt.

- Bij deze route start u voor € 48,05 het normale Happen en Trappen arrangement inclusief een retour oversteek Vlissingen-Breskens met de Westerschelde Ferry. U start bij Citybeanz in Vlissingen met koffie en minibolus. Gedurende de dag maakt u 2x een oversteek van Vlissingen naar Breskens en weer terug. Gelieve de bevestigingsmail met het aantal personen uit te printen en te overhandigen aan de medewerkers van de Westerschelde Ferry. Daarnaast is het niet mogelijk om voor de oversteek te reserveren voor een bepaalde tijd en geldt vol=vol. Het kan dus voorkomen dat u de oversteek pas een half uur later kunt maken.

Momenteel is er een aangepaste dienstregeling:
De Prins Willem Alexander is door een technisch defect uit de vaart. Tot nader bericht wordt er een uurdienstregeling gevaren. Vertrek vanuit Vlissingen om :48. Vertrek vanuit Breskens om :18. Bij drukte worden er als aanvulling op de dienstregeling bussen ingezet.

- Bij de start zal in plaats van gebak een minibolus geserveerd worden. Dit is een typisch Zeeuwse lekkernij.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden:

- bij Rijwielshop Vlissingen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0118-465951. Gelieve vooraf te reserveren.

- bij Vlissingen Fietsverhuur. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u het contactformulier op de website www.vlissingenfietsverhuur.nl invullen of een whatsapp bericht sturen naar 06-111755581. Gelieve vooraf te reserveren.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route