De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Eindeloos Eilandhoppen (route Noord) - 40 km.

8,0 / 10
85 evaluatie(s)

Het is onvermijdelijk: bij deze route gaat u het schip in. Letterlijk, want de Westerschelde Ferry brengt u van Walcheren naar Zeeuws-Vlaanderen en weer terug. Twee eilanden in één route: dat is dubbel genieten!

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en bolus bij Citybeanz
  • Voorgerecht bij De Drie Koningen
  • Soep bij Strandpaviljoen Breskens aan Zee
  • Hoofdgerecht bij Duinlust
  • Nagerecht bij Citybeanz

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Let op: Een ticket voor de Westerschelde Ferry is niet inbegrepen bij dit arrangement

Zeeheld
De aftrap van deze route is in Vlissingen. Deze maritieme stad kent een roemrijk verleden en was vaak inzet van de strijd. Het standbeeld van zeeheld Michiel de Ruyter herinnert daar nog aan. Dit beeld staat op de brede boulevard die zo kenmerkend is voor de stad. Vanuit Vlissingen nemen we de Westerschelde Ferry en zetten koers naar Zeeuws-Vlaanderen.

Papvreters
In Groede is een sfeervolle ambiance verzekerd, daarvoor zorgen de schilderachtige gevels in Vlaamse stijl wel. Groedenaren worden ook wel ‘papvreters’ genoemd, een verwijzing naar de tijd waarin boeren jaarlijks pacht moesten betalen aan landeigenaren. In ruil daarvoor kreeg iedere boer een smakelijke paptaart aangeboden. Bij de lokale bakker is deze lekkernij nog altijd te koop.

Zilte lucht
De zee roept en dus trappen we naar het strand van Breskens. De zilte lucht laat zich prima combineren met een soepje. Dan is het tijd om met de ferry terug te keren naar Walcheren. In slechts 20 minuten steken we de Westerschelde over. Onderweg toont de Noordzee zich in volle glorie.

Spierwitte strandhuisjes
Vanaf Vlissingen brengt het stalen ros ons naar Dishoek, een populaire badplaats aan de voet van de duinen. Kenmerkend voor Dishoek zijn de spierwitte houten strandhuisjes, steevast voorzien van ‘Amerikaanse’ veranda. Na een welverdiend hoofdgerecht fietsen we voor het dessert terug naar het startpunt in Vlissingen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,0 / 10
85 evaluaties
Gerechten 7,8
Gastvrijheid 8,2
Route 7,5
Prijs/kwaliteit 8,0
Klantenservice 8,3
7.8 / 10
Zeker aan te raden. Prachtig fietsen.
Reactie van J van t hol op 14-09-2019
8.3 / 10
Happen en Trappen is echt zo leuk. Heerlijk fietsen met daarnaast elke keer weer een heerlijk doel om naartoe te fietsen. Je leert de omgeving op een hele andere manier kennen en kent op plekjes waar je anders zelf niet zo snel komt.
Reactie van Mostert op 13-09-2019
9.3 / 10
Leuke afwisselende route. Lekkere koffie met bolus en dessert bij City Beans Heel klantvriendelijk en gastvrij aldaar. Andere restaurants keuze uit 2, heerlijk gegeten!
Reactie van M Mens op 09-08-2019
8.4 / 10
Is zeer zeker een aanrader. Is erg leuk om te doen en vooral dat je een 4-gangenmenu krijgt bij 4 verschillende restaurants is leuk. Wij hebben de 40km afgelegd met een "gewone" fiets, maar de etappes waren prima te doen.
Reactie van Hans Brouwer op 30-06-2019
7.9 / 10
Eindeloos eilandhoppen is een aanrader
Reactie van Visscher op 17-06-2018
7.3 / 10
kan het iedereen aanbevelen
Reactie van HdeKok op 29-09-2017
7.8 / 10
Aanrader! Goed georganiseerd en je eet op verrassende locaties.
Reactie van John en Saskia van der Heijden op 21-07-2017
7.9 / 10
Route in Zeeuws Vlaanderen en Walcheren heel leuk om te doen.
Reactie van Paula Mersie op 24-06-2017
7.5 / 10
Leuke tocht gemaakt, 45 km was heel goed te doen door de tussenstops. We gaan het zeker nog een keer doen maar dan zullen we de bezienswaardigheden op de route zelf beter voorbereiden. Lekker gegeten!
Reactie van Jolanda van Oevelen op 28-05-2017
9.4 / 10
Het was een prachtige fietstocht.
Reactie van A.Hoogeveen op 12-09-2016
8.4 / 10
het was een gezellige dag de kleinkinderen waren zeer tevreden
Reactie van August Dillen op 23-08-2016
9.9 / 10
Als je eens een leuke fietsdag wil met familie of vrienden is happen en trappen een absolute aanrader.
Reactie van Verbeke Jeannine op 05-06-2016
7.5 / 10
WE HEBBEN EEN FIJNE DAG GEHAD. ZEKER AANTERADEN
Reactie van De Paepe op 25-09-2015
8.6 / 10
Leuke route en goede service toen bleek dat een van de restaurant niet op tijd open zou gaan. Onderweg was alles goed opgelost.
Reactie van Wim Matthijssen op 03-08-2015
7.4 / 10
Route Eilandhoppen Noord was een heerlijke route langs de kust met een mooie boottocht.
Reactie van Martijn en Ageeth van Faassen op 12-07-2015


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Rijwielshop Vlissingen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0118-465951. Bij deze route kunt u overnachten bij Eetcafé-Pension Duinlust en City2Beach Hotel Parkeren bij het Zwanenburgpark (5 minuten fietsen naar startpunt). Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op 26 oktober en 2 november wordt zowel het voorgerecht als het soep geserveerd bij Breskens aan Zee omdat De Drie Koningen dan gesloten is. Let op! U komt deze dag maar bij drie restaurants en fietst hierdoor een langere etappe.
- Op 9, 16, 23 en 30 november kan deze route niet gefietst worden. 
- Van 4 t/m 30 november wordt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zowel het hoofdgerecht als de soep geserveerd bij Strandpaviljoen Breskens aan Zee omdat Duinlust dan gesloten is. Let op: u komt deze dag maar bij drie restaurants.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Bij het voorgerecht, De Drie Koningen, is er voor u een tafel tussen 11:00 en 13:00 uur gereserveerd. U dient hier dus uiterlijk om 13:00 uur weer te vertrekken.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.
- Volgens de nieuwe maatregelen moeten “reizigers van 13 jaar en ouder vanaf 1 juni een niet-medisch mondkapje dragen in veerdiensten, pontjes of waterbussen. Gelieve hier rekening mee te houden.

Let op
- Parkeren is niet gratis bij het startpunt.
- Bij de start zal in plaats van gebak een bolus geserveerd worden. Dit is een typisch Zeeuwse lekkernij.

Let op
Bij deze route maakt u twee keer gebruik van een oversteek met de Westerschelde Ferry. Dit is niet inbegrepen bij dit Happen en Trappen arrangement. Hiervoor dient u op voorhand kaartjes te kopen via https://e-tickets.westerscheldeferry.nl/Shop/Overview.aspx

De prijs voor een e-ticket is hetzelfde als voor een papieren kaartje en verleent toegang tot de Westerschelde Ferry aan 1 persoon. Een e-ticket hoeft niet uitgeprint te worden, u kunt de barcode op uw smartphone scannen bij een toegangspoortje. Bij het bestellen hoeft u als klant slechts uw e e-mailadres op te geven. Wanneer de betaling is gelukt, wordt het e-ticket direct naar dit adres verstuurd.

Een e-ticket is geen reservering. Er zijn 186 plaatsen aan boord van de ferry en het is niet mogelijk om een plaats te reserveren. Voor iedere afvaart geldt VOL = VOL.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij:
- Rijwielshop Vlissingen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0118-465951. Gelieve vooraf te reserveren.
- Vlissingen Fietsverhuur. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u het contactformulier op de website www.vlissingenfietsverhuur.nl invullen of een whatsapp bericht sturen naar 06-111755581. Gelieve vooraf te reserveren.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route