‘Een levendige stad in een historisch decor’, kopte ‘De Telegraaf’ in juni 2011. En zo is het: Zwolle is een dynamische Hanzestad waar grachten, monumenten en musea de uitstraling bepalen. Maar ook de natuur is de moeite waard, dus stap op de fiets en trap mee door het Overijsselse Vechtdal.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Brasserie de Afslag
  • Voorgerecht bij Restaurant De Mol
  • Soep bij Grand Café "Het Oude Station"
  • Hoofdgerecht bij De Agnietenberg
  • Nagerecht bij Bluefinger Restaurant

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Rust en ruimte
We maken kennis met een groen landschap, af en toe doorbroken door water. Het motto van de streek is ‘Alle tijd’. Een goed gekozen thema, want rust en ruimte vind je hier in overvloed. In het dorpje Hoonhorst maken we een tussenstop. Klein en pittoresk, maar ze kunnen hier wel feesten: ieder jaar wordt er volop carnaval gevierd en in de zomer loopt heel het dorp uit voor het Sproeifeest.

Monumentale boerderijen
Langs uitgestrekte landerijen, kastelen en dwars door de bossen trekken we dieper het Vechtdal in. Aan de oever van de Vecht maken we kennis met Dalfsen. Het Vechtdal staat voor landleven en dat is in Dalfsen goed te zien. Er zijn verschillende monumentale boerderijen, vaak onder een met riet en pannen afgedekt zadeldak. Het nabijgelegen Kasteel Rechteren is het enige middeleeuwse kasteel van Overijssel. Een bouwwerk met een mysterieus tintje, want er is een heuse spookkamer die al eeuwen niet geopend is.

Groenste Stad van Europa
We fietsen terug naar Zwolle. Let goed op al het moois dat passeert, want Zwolle werd in 2005 uitgeroepen tot ‘Groenste Stad van Nederland’. Een jaar later werd zelfs de titel ‘Groenste Stad van Europa’ binnengesleept, dus er is hier genoeg om van te genieten. Dat geldt natuurlijk ook voor het historisch erfgoed, met als absolute blikvanger de Peperbus: de 75 meter hoge toren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Wie de tocht naar boven onderneemt, staat een fenomenaal uitzicht te wachten.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Profile Gait Rigter. Gelieve vooraf te reserveren via 038-4531527. Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden. 
- Op zondag wordt zowel wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Grand Café "Het Oude Station" omdat Café Restaurant Zalen De Mol dan gesloten is.

- Op 8 en 9 juli wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Agnietenberg omdat Bluefinger Restaurant dan geen Happen en Trappers kan ontvangen. 
- Op 7 augustus kan deze route niet gefietst worden. 
- Op 26 augustus wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Agnietenberg omdat Bluefinger Restaurant dan geen Happen en Trappers kan ontvangen. 
- Op 15 september wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Bluefinger Restaurant omdat De Agnietenberg dan besloten is. 
- Op 9, 16 en 30 september, 14 en 28 oktober en 11 november wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Agnietenberg omdat Bluefinger Restaurant dan geen Happen en Trappers kan ontvangen. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Profile Gait Rigter. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 038-4531527. Gelieve vooraf te reserveren.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Onder de rook van Zwolle eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Brasserie de Afslag
Zalneweg 75
Zwolle
038-4524316
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Mol
Heinoseweg 32
Zwolle
0529-401332
Koffie met gebak
Soep
Grand Cafe "Het Oude Station"
Stationsweg 4
Dalfsen
0529-434273
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
De Agnietenberg
Haersterveerweg 23
Zwolle
038-4532872
Koffie met gebak
Nagerecht
Bluefinger Restaurant
Stadionplein 20
Zwolle
088-1471471
Algemene beoordeling 8,3
Gerechten 8,2
Gastvrijheid 8,5
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 8,2
Klantenservice 8,7
Mooie fietstocht met afwisselend landschap. Verrassende locaties voor het 'happen'.
A.M. Venselaar
29-06-2022
7.8/10
Een aanrader
van Houten
13-09-2021
9.4/10