De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Onder de rook van Zwolle - 51 km.

8,3 / 10
174 evaluatie(s)

‘Een levendige stad in een historisch decor’, kopte ‘De Telegraaf’ in juni 2011. En zo is het: Zwolle is een dynamische Hanzestad waar grachten, monumenten en musea de uitstraling bepalen. Maar ook de natuur is de moeite waard, dus stap op de fiets en trap mee door het Overijsselse Vechtdal.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Brasserie Le Petit
  • Voorgerecht bij Café Restaurant Zalen Kappers
  • Soep bij Grand Café "Het Oude Station"
  • Hoofdgerecht bij De Agnietenberg
  • Nagerecht bij Restaurant Urbana

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Rust en ruimte
We maken kennis met een groen landschap, af en toe doorbroken door water. Het motto van de streek is ‘Alle tijd’. Een goed gekozen thema, want rust en ruimte vind je hier in overvloed. In het dorpje Hoonhorst maken we een tussenstop. Klein en pittoresk, maar ze kunnen hier wel feesten: ieder jaar wordt er volop carnaval gevierd en in de zomer loopt heel het dorp uit voor het Sproeifeest.

Monumentale boerderijen
Langs uitgestrekte landerijen, kastelen en dwars door de bossen trekken we dieper het Vechtdal in. Aan de oever van de Vecht maken we kennis met Dalfsen. Het Vechtdal staat voor landleven en dat is in Dalfsen goed te zien. Er zijn verschillende monumentale boerderijen, vaak onder een met riet en pannen afgedekt zadeldak. Het nabijgelegen Kasteel Rechteren is het enige middeleeuwse kasteel van Overijssel. Een bouwwerk met een mysterieus tintje, want er is een heuse spookkamer die al eeuwen niet geopend is.

Groenste Stad van Europa
We fietsen terug naar Zwolle. Let goed op al het moois dat passeert, want Zwolle werd in 2005 uitgeroepen tot ‘Groenste Stad van Nederland’. Een jaar later werd zelfs de titel ‘Groenste Stad van Europa’ binnengesleept, dus er is hier genoeg om van te genieten. Dat geldt natuurlijk ook voor het historisch erfgoed, met als absolute blikvanger de Peperbus: de 75 meter hoge toren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Wie de tocht naar boven onderneemt, staat een fenomenaal uitzicht te wachten.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Brasserie Le Petit

Brasserie Le Petit

Zalnéweg 75
8026 PZ Zwolle
038-4524316
www.lepetitcatering.nl

Cafe restaurant zalen Kappers

Cafe restaurant zalen Kappers

Kerkstraat 7
7722 LR Hoonhorst
0529-401281
www.kappers-horeca.nl

Grand Cafe

Grand Cafe "Het Oude Station"

Stationsweg 4
7722 HA Dalfsen
0529-434273
www.hetoudestation.nl

De Agnietenberg

De Agnietenberg

Haersterveerweg 23
8034 PJ Zwolle
038-4532872
www.agnietenberg.nl

Restaurant Urbana

Restaurant Urbana

Wipstrikkerallee 213
8025 AH Zwolle
038-4538418
www.urbana.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Profile Gait Rigter. Een normale fiets kost €10,00, een tandem kost €17,50 en een e-bike kost €25,00 per stuk. Gelieve vooraf te reserveren via 038-4531527. Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Agnietenberg omdat Grand Café 'Het Oude Station' dan is gesloten.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Profile Gait Rigter. Een normale fiets kost €10,00, een tandem kost €17,50 en een e-bike kost €25,00 per stuk. Gelieve vooraf te reserveren via 038-4531527.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route