De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Zonnig Zeeuws-Vlaanderen (gecombineerd met Westerschelde Ferry retour oversteek) - 44 km.

8,2 / 10
24 evaluatie(s)

De meeste zonuren van Nederland. De schoonste stranden van het land. Een overvloed aan fietspaden over duinen en dijkjes. Hier moet je gewoon een keer geweest zijn: Zeeuws-Vlaanderen.

Arrangement (prijs: € 44,60 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Strandpaviljoen 't Halve Maentje
  • Voorgerecht bij De Parlevinker
  • Soep bij In de Morelleput
  • Hoofdgerecht bij De Drie Koningen
  • Nagerecht bij Strandpaviljoen Breskens aan Zee

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Breed en uitnodigend
Aan de monding van de Westerschelde ligt Breskens, maritieme badplaats bij uitstek. Dat is niet verwonderlijk, want Breskens heeft een eigen vissershaven, een moderne jachthaven en grote zeeschepen varen af en aan. Het zandstrand is er breed en uitnodigend, net als de fietspaden trouwens.

Prachtige panorama’s
Met de zee aan onze zijde trappen we zuidwaarts richting Retranchement. Terwijl we door de duinen fietsen, passeren verschillende prachtige panorama’s de revue. In Retranchement maakt natuurschoon plaats voor cultuurschoon. Retranchement was in de Spaanse tijd een militaire versterking en de restanten van Fort Oranje en Fort Nassau zijn nog altijd zichtbaar.

Ooievaars en lepelaars
De natuur wint opnieuw terrein en we passeren kreekjes en knotwilgen. Vergeet niet af en toe omhoog te kijken, want hier voelen ooievaars en lepelaars zich thuis. Over polderdijken trappen we naar Nieuwvliet en vervolgens naar Groede, door 3FM uitgeroepen tot ‘leukste dorp van Zeeland’. Na een korte pauze fietsen we terug naar Breskens, waar de dag ten einde komt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,2 / 10
24 evaluaties
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,2
Route 8,1
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,3
7.8 / 10
Een leuke route. Zeker de combinatie met de fietsovertocht van af Vlissingen was voor ons praktisch.
Reactie van J. Oskam op 20-09-2018
10.0 / 10
De formule Happen en Trappen zeker doen. Gevarieerde veilige route met tussenin zeer vriendelijke mensen die zorgen voor een zeer goede maaltijd.
Reactie van heyte op 02-05-2018
8.4 / 10
Volle dag met een goede spreiding van de gerechten
Reactie van Kips op 28-08-2017
8.5 / 10
Route is een aanrader. We hebben de route gereden met groep van 14 vrienden. Afwisselend parcours langs kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen en terug naar Breskens over polderwegen door buurtschapjes waarvan we het bestaan niet kenden. Gastvrije ontvangst bij restaurants en heerlijke hapjes.
Reactie van Kees Steur op 11-06-2017
9.1 / 10
Wat is het toch iedere keer weer een feestje, een heerlijk dagje Happen en Trappen. Dit feestje begint al op het fietsveer van Vlissingen naar Breskens, lekker uitwaaien op de Westerschelde. Na de overtocht meteen de duinen in naar het eerste restaurant. Koffie met heerlijk appelgebak en uitzicht op zee. Het eerste gedeelte van de route is erg druk maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de fraaie panorama's over de duinen en de nieuwe natuur in het achterland. Na het leuke dorp Retranchement laten we de drukte achter ons. We fietsen over eeuwenoude slingerende dijkjes die afgezet zijn met statige populieren en genieten van de fraai ingezaaide akkerranden. Wat een rust! Na het originele voorgerecht smaakt de biologische soep heerlijk en na de korte derde etappe waarbij we mooie verstilde oude kreken passeren genieten we op terras van het hoofdgerecht in Groede. (hoofdgerecht echt TOP!) We snappen ook onmiddellijk waarom dit het mooiste dorpje van Zeeland word genoemd. Er wordt volop gewerkt aan nieuwe natuur en komen dan ook graag terug in Zeeuws Vlaanderen om het resultaat te bekijken. We sluiten de dag af met een heerlijke coupe ijs aan het strand bij Breskans, wat een verwennerij allemaal. Nog een laatste spurt naar de pont en onze dag Happen en Trappen zit er weer op. Op weg naar huis overleggen we al weer over een volgend fietsavontuur!
Reactie van Nefs op 02-08-2015
7.5 / 10
Het was een leuk dagje fietsen met lekker eten.
Reactie van J.C.Jobse op 17-07-2015


Praktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Bike Store Breskens. Een normale fiets kost Ä10,-. Een e-bike kost Ä25,-.  Gelieve vooraf reserveren (0117392220). Buiten juli & augustus wo + zo gesloten. Geen overnachtingsmogelijkheden Parkeren: Gratis bij het startpunt. Honden: Honden zijn toegestaan, mits op het terras en aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI: Er is gratis WIFI aanwezig bij alle restaurants

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Drie Koningen omdat In de Morelleput dan gesloten is.

- Vanaf oktober wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Drie Koningen omdat In de Morelleput dan gesloten is.
- Vanaf november kan deze rout niet gefietst worden.

Let op
- Bij deze route krijgt u voor € 44,60 het normale Happen en Trappen arrangement inclusief een retour oversteek Vlissingen-Breskens met de Westerschelde Ferry (voor 65+ers geldt een voordelig tarief waardoor de prijs € 43,- bedraagt). U start dus met een oversteek van Vlissingen naar Breskens waarna u bij 't Halve Maentje de koffie met gebak krijgt. Wanneer u in Breskens de Ferry verlaat, gaat u naar rechts en volgt u het pad. Na ongeveer 5 minuten fietsen ziet u aan de rechterkant Strandpaviljoen ’t Halve Maentje.
- Een los retourticket voor kinderen van 4-11 jaar bedraagt excl. fiets €3,15 en incl. fiets €4,90,-. Deze kunt u ter plekke aan de kassa's kopen.
- Deze route kan van september t/m juni vanaf 10.30 gestart worden.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route