De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust (gecombineerd met Westerschelde Ferry retour oversteek) - 37 km.

8,3 / 10
27 evaluatie(s)

'Hier aan de kust, de Zeeuwse kust' (Bløf)

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en bolus bij Citybeanz
  • Voorgerecht bij Fletcher Zuiderduin Beachhotel
  • Soep bij Fletcher Zuiderduin Beachhotel
  • Hoofdgerecht bij Eetcafé - Pension Duinlust
  • Nagerecht bij Café Restaurant Soif

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).
Inclusief een retour oversteek Vlissingen-Breskens met de Westerschelde Ferry.

Aanschouw de onmetelijke zee, ruik de zilte lucht, proef de Zeeuwse zaligheden. Tijdens deze route komt u niets tekort…

Onmetelijke zee
U begint uw dag bij Citybeanz. Zij verzorgen een heerlijke kop koffie en bolus. Daarna stapt u op de fiets en peddelt over de boulevard richting Westkapelle. Hier ontvangt u bij Fletcher Zuiderduin Beachhotel een smakelijk voorgerecht en een heerlijk soepje. U trapt vervolgens weer verder richting het mooie Dishoek. Bij Eetcafé Pension Duinlust wacht het hoofdgerecht op u.

Bruisende boulevard
Langs de duinen voert de weg ons terug naar de bruisende boulevard van Vlissingen. Vlakbij de stoere beeltenis van de beroemde zeevaarder Michiel de Ruyter, bereikt u café Soif. U geniet hier van een dessert en fietst vervolgens terug naar het startpunt in Vlissingen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,3 / 10
27 evaluaties
Gerechten 8,1
Gastvrijheid 8,5
Route 7,8
Prijs/kwaliteit 8,5
Klantenservice 8,5
7.6 / 10
Deze route is echt de moeite waard : ferry overtocht, fietsen zowel in de zon als in schaduwrijke plaatsen ! Zoutelande is een afstap waard !
Reactie van Van Den Steen Andre op 02-09-2019
8.2 / 10
Leuke ontdekking
Reactie van Diederik De Clercq op 26-07-2018
8.5 / 10
Ales prima verzorgd en goed georganiseerd
Reactie van Lucy Rijnberg op 12-07-2017
9.1 / 10
Zeer leuke formule zowel voor jong als oud.
Reactie van Reubens op 07-08-2016
8.1 / 10
Leuke dagtrip met voldoende stopplaatsen en verzorgde hapjes.
Reactie van Freddy Dhondt op 04-08-2016


Praktische informatie

Oplaadpunt voor elektrische fietsen U kunt fietsen huren bij Rijwielshop Vlissingen. Gelieve vooraf te reserveren via 0118-465951 U kunt overnachten bij City2Beach Hotel en Eetcafé Pension - Duinlust U kunt parkeren op het parkeerterrein Arsenaal aan de Koningsweg in Vlissingen, ca. 6 minuten van het startpunt. De eerste 3 uur is het gratis parkeren, daarna bijbetalen. Honden niet toegestaan bij deze route. Het startpunt is bereikbaar met de trein WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
In maart en november wordt zowel de soep als het hoofdgerecht bij Duinlust geserveerd, omdat Het Zeeuws Genot dan gesloten is.

Parkeren
- Parkeren is niet gratis bij het startpunt. Dagtickets zijn beschikbaar bij een aantal parkeergelegenheden i.p.v. een uurtarief.

Let op
- De oversteek met de Westerschelde Ferry is niet inbegrepen bij dit Happen en Trappen arrangement. Meer informatie treft u onder het kopje "Westerschelde Ferry retour oversteek" aan.
- De routebeschrijving dient aan het einde van de dag weer ingeleverd te worden bij het startpunt: Citybeanz.
- Bij de start zal in plaats van gebak een bolus geserveerd worden. Dit is een typisch Zeeuwse lekkernij
- De keuken van hotel-restaurant Zuiderduin (voorgerecht) is pas vanaf 12:00 uur geopend. Gelieve hier rekening mee te houden.
- Gelieve vóór 17.00 uur bij Eetcafé Duinlust arriveren. Na deze tijd kunnen zij helaas geen tafel meer voor u reserveren.
- Honden zijn op deze route niet toegestaan.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden:

- bij Rijwielshop Vlissingen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0118-465951. Gelieve vooraf te reserveren.

- bij Vlissingen Fietsverhuur. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u het contactformulier op de website www.vlissingenfietsverhuur.nl invullen of een whatsapp bericht sturen naar 06-111755581. Gelieve vooraf te reserveren.

Ferry oversteek

Westerschelde Ferry retour oversteek
Bij deze route maakt u gebruik van een oversteek met de Westerschelde Ferry. Dit is niet inbegrepen bij dit Happen en Trappen arrangement. Hiervoor dient u op voorhand kaartjes te kopen via https://e-tickets.westerscheldeferry.nl/Shop/Overview.aspx

De prijs voor een e-ticket is hetzelfde als voor een papieren kaartje en verleent toegang tot de Westerschelde Ferry aan 1 persoon. Een e-ticket hoeft niet uitgeprint te worden, u kunt de barcode op uw smartphone scannen bij een toegangspoortje. Bij het bestellen hoeft u als klant slechts uw e e-mailadres op te geven. Wanneer de betaling is gelukt, wordt het e-ticket direct naar dit adres verstuurd.
Een e-ticket is geen reservering. Er zijn 186 plaatsen aan boord van de ferry en het is niet mogelijk om een plaats te reserveren. Voor iedere afvaart geldt VOL = VOL.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route