De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust (gecombineerd met Westerschelde Ferry retour oversteek) - 37 km.

8,3 / 10
28 evaluatie(s)

'Hier aan de kust, de Zeeuwse kust' (Bløf)

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en Zeeuwse bolus bij Hotel Brasserie De Leugenaar
  • Voorgerecht bij Fletcher Zuiderduin Beachhotel
  • Soep bij Het Zeeuws Genot
  • Hoofdgerecht bij Duinlust
  • Nagerecht bij Soif

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Aanschouw de onmetelijke zee, ruik de zilte lucht, proef de Zeeuwse zaligheden. Tijdens deze route komt u niets tekort…

Onmetelijke zee
U begint uw dag bij Hotel Brasserie De Leugenaar. Zij verzorgen een heerlijke kop koffie en Zeeuwse bolus. Daarna stapt u op de fiets en peddelt over de boulevard richting Westkapelle. Hier ontvangt u bij Fletcher Zuiderduin Beachhotel een smakelijk voorgerecht. Vervolgens stapt u weer op de fiets en gaat u verder naar Het Zeeuws Genot waar u een heerlijk soepje ontvangt. U trapt vervolgens weer verder richting het mooie Dishoek. Bij Eetcafé Pension Duinlust wacht het hoofdgerecht op u.

Bruisende boulevard
Langs de duinen voert de weg ons terug naar de bruisende boulevard van Vlissingen. Vlakbij de stoere beeltenis van de beroemde zeevaarder Michiel de Ruyter, bereikt u café Soif. U geniet hier van een dessert en fietst vervolgens terug naar het startpunt in Vlissingen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,3 / 10
28 evaluaties
Gerechten 8,1
Gastvrijheid 8,5
Route 7,8
Prijs/kwaliteit 8,5
Klantenservice 8,5
8.8 / 10
Het is een zeer mooi concept en kan zeker aangeraden worden. Wij kregen het cadeau van onze kinderen en hebben hun gezegd dat ze dat zeker nog eens mogen doen.
Reactie van Blondé op 25-09-2020
7.6 / 10
Deze route is echt de moeite waard : ferry overtocht, fietsen zowel in de zon als in schaduwrijke plaatsen ! Zoutelande is een afstap waard !
Reactie van Van Den Steen Andre op 02-09-2019
8.2 / 10
Leuke ontdekking
Reactie van Diederik De Clercq op 26-07-2018
8.5 / 10
Ales prima verzorgd en goed georganiseerd
Reactie van Lucy Rijnberg op 12-07-2017
9.1 / 10
Zeer leuke formule zowel voor jong als oud.
Reactie van Reubens op 07-08-2016
8.1 / 10
Leuke dagtrip met voldoende stopplaatsen en verzorgde hapjes.
Reactie van Freddy Dhondt op 04-08-2016


Praktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsen kunnen gehuurd worden bij Rijwielshop Vlissingen. Gelieve vooraf te reserveren via 0118-465951 Bij deze route kunt u overnachten bij City2Beach Hotel en Eetcafé Pension - Duinlust Parkeren op het parkeerterrein Arsenaal aan de Koningsweg in Vlissingen, ca. 6 minuten van het startpunt. De eerste 3 uur is het gratis parkeren, daarna bijbetalen. Honden zijn niet toegestaan. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

- In maart en november wordt op dinsdag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Duinlust, omdat het Zeeuws genot gesloten is dan.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.
- Volgens de nieuwe maatregelen moeten “reizigers van 13 jaar en ouder vanaf 1 juni een niet-medisch mondkapje dragen in veerdiensten, pontjes of waterbussen. Gelieve hier rekening mee te houden.

Parkeren
- Parkeren is niet gratis bij het startpunt. Dagtickets zijn beschikbaar bij een aantal parkeergelegenheden i.p.v. een uurtarief.

Let op
- De oversteek met de Westerschelde Ferry is niet inbegrepen bij dit Happen en Trappen arrangement. Meer informatie treft u onder het kopje "Westerschelde Ferry retour oversteek" aan.
- De routebeschrijving dient aan het einde van de dag weer ingeleverd te worden bij het startpunt.
- De keuken van hotel-restaurant Zuiderduin (voorgerecht) is pas vanaf 12:00 uur geopend. Gelieve hier rekening mee te houden.
- Gelieve vóór 17.00 uur bij Eetcafé Duinlust arriveren. Na deze tijd kunnen zij helaas geen tafel meer voor u reserveren.
- Honden zijn op deze route niet toegestaan.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden:
- bij Rijwielshop Vlissingen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0118-465951. Gelieve vooraf te reserveren.
- bij Vlissingen Fietsverhuur. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u het contactformulier op de website www.vlissingenfietsverhuur.nl invullen of een whatsapp bericht sturen naar 06-111755581. Gelieve vooraf te reserveren.

Ferry oversteek

Westerschelde Ferry retour oversteek
Wanneer u niet in Vlissingen bent dient u een oversteek te maken met de Westerschelde Ferry om in Vlissingen te komen (Breskens - Vlissingen). Dit is niet inbegrepen bij dit Happen en Trappen arrangement. Hiervoor dient u op voorhand kaartjes te kopen via https://e-tickets.westerscheldeferry.nl/Shop/Overview.aspx.

De prijs voor een e-ticket is hetzelfde als voor een papieren kaartje en verleent toegang tot de Westerschelde Ferry aan 1 persoon. Een e-ticket hoeft niet uitgeprint te worden, u kunt de barcode op uw smartphone scannen bij een toegangspoortje. Bij het bestellen hoeft u als klant slechts uw e e-mailadres op te geven. Wanneer de betaling is gelukt, wordt het e-ticket direct naar dit adres verstuurd.
Een e-ticket is geen reservering. Er zijn 186 plaatsen aan boord van de ferry en het is niet mogelijk om een plaats te reserveren. Voor iedere afvaart geldt VOL = VOL.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route