De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Peddelen in de polder - 56 km.

8,6 / 10
193 evaluatie(s)

Vanuit het hart van Waterland naar het hart van de Beemster. Over polders en langs stolpboerderijen trappen we dwars door werelderfgoed. Dat is werelds genieten…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Spijkerman Eten & Drinken
  • Soep* bij Bij Ernst
  • Voorgerecht bij De Kleine Haag
  • Hoofdgerecht bij Het Genot van Grootschermer
  • Nagerecht bij Ci Vediamo Middenbeemster

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).
* Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.

Werelderfgoed
Deze route voert u door het gebied van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam en brengt hij u in de buurt van Fort Resort Beemster, Fort bij Kwadijk en Fort bij Spijkerboor.

De Stelling van Amsterdam werd grotendeels aangelegd tussen 1874 en 1914 en is een 135 kilometerlange verdedigingslinie ter verdediging van de Nederlandse hoofdstad. De Stelling is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft van onderwaterzettingen en een ingenieus logistiek systeem. Tijdens de twee Wereldoorlogen werd de Stelling wel in staat van verdediging gebracht, maar er hoefde nooit daadwerkelijk gevochten te worden. Veel van de forten en batterijen hebben nu een andere bestemming gekregen. Voor meer informatie over activiteiten op de forten zie www.stellingvanamsterdam.nl

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Spijkerman Eten & Drinken

Spijkerman Eten & Drinken

Neckerdijk 1
1441 GX Purmerend
0299-423951
www.restaurantspijkerman.nl

Bij Ernst

Bij Ernst

Oosteinde 31-33
1483 AC De Rijp
0299-633436
www.bij-ernst.nl

De Kleine Haag

De Kleine Haag

Noordeinde 41b
1485 ET Noordeinde
0299-673364
dekleinehaag.nl

Het Genot van Grootschermer

Het Genot van Grootschermer

Noordeinde 12
1843 JH Grootschermer
0299-675513
www.hetgenotvangrootschermer.nl

Ci Vediamo Middenbeemster

Ci Vediamo Middenbeemster

Rijperweg 76
1462 ME Middenbeemster
0299 -406 894
www.ijsmakerij.nl/ijssalon-middenbeemster/Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Rijwielhandel Purmerend. Gelieve vooraf te reserveren via 0299-415450. Geen overnachtingsmogelijkheden Betaald parkeren 50 meter van het startpunt, naast Garage Jonk. U koopt hier een muntje voor Ä3,50 per dag. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Station Purmerend Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Bij Bij Ernst wordt de soep geserveerd en bij de Kleine Haag het voorgerecht.
- De Kleine Haag opent haar deur vanaf 14.00 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Rijwielhandel Purmerend. Voor meer informatie over openingstijden, aanbod en prijzen verwijzen wij u direct door naar de fietsverhuurder. Reserveren kan uitsluitend 2 dagen van te voren 0299-415450. 

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route