Al sinds de Gouden Eeuw trekken welgestelden naar dit gebied. De natuur is hier verrassend veelzijdig en biedt voor ieder wat wils. Succes verzekerd.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
  • Voorgerecht bij Grand Café Groeneveld
  • Soep bij Brassen op de Brink
  • Hoofdgerecht bij De Korte Duinen
  • Nagerecht bij Restaurant Zandfoort aan de Eem

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Populaire bestemming
Middenin het land maar toch tussen de duinen, zo begint dit Rondje Eemland. Soestduinen ligt ingeklemd tussen twee delen van een zandverstuiving: de ‘Lange Duinen’ en de ‘Korte Duinen’. Een populaire bestemming voor veel wandelaars en fietsers.

Gemoedelijk
We trappen het platteland in en maken kennis met bossen, heide, duinen en een polderlandschap langs de Eem. Uiteindelijk bereiken we Baarn, sinds de Gouden Eeuw een geliefd toevluchtsoord voor notabelen. Dat zie je terug aan de vele villa’s, maar ook aan Kasteel Groeneveld. Toch ademt Baarn de sfeer van een gemoedelijk dorp.

Interactieve boerderij
Soest is een stuk groter en heeft dan ook een breed aanbod van bezienswaardigheden, zoals boerderij Het Gagelgat. Dit is een van de oudste langhuisboerderijen uit de streek (1712) en is bekend van het televisieprogramma Het Mooiste Pand van Nederland. Op deze interactieve boerderij komt het jaar 1900 tot leven. Tegenover Het Gagelgat ligt Restaurant De Korte Duinen, waar het hoofdgerecht geserveerd wordt.

Groenste Stad
Amersfoort is weer een stuk groter dan Soest en kent een lange historie. Al in de steentijd liepen hier mensen rond, maar de meest zichtbare sporen stammen uit de middeleeuwen: de grachten en architectuur van de binnenstad zijn ooggetuigen van een andere tijd. Toch gaat het hier niet alleen om stenen, want in 2006 werd Amersfoort uitgeroepen tot ‘Groenste Stad van Nederland’. In 2007 werd zelfs de titel ‘Groenste Stad van Europa’ binnengesleept.

Bierstad
Al vanaf de middeleeuwen staat Amersfoort bekend als ‘bierstad’. Van de vele brouwerijen die de stad telde, is nu alleen De Drie Ringen nog over. Deze stadsbrouwerij is met de tijd meegegaan maar wel met oog voor het verleden: het bier van toen – ‘Vuurvogel’ – wordt nog altijd gebrouwen. Het proberen waard!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur mogelijk bij het startpunt. Bij deze route kunt u overnachten bij DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 2 kilometer van station Soest. Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag en woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij De Korte Duinen omdat Restaurant Zandfoort aan de Eem dan gesloten is

- Op 26 mei wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Restaurant Zandfoort aan de Eem omdat De Korte Duinen dan gesloten is
- Op 5 juni wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Restaurant Zandfoort aan de Eem omdat De Korte Duinen dan gesloten is.

Let op 
- Deze route kan enkel om 11.00 uur gestart worden.
- Op deze route zijn wegwerkzaamheden. Op de Wakkeren dijk is een weg opbreking, bij knooppunt 21 staat een pijl rechtdoor, hier moet u de weg oversteken naar de andere zijde van de weg. Er wordt aangegeven dat fietsers op de rijbaan verder moeten. Let op, de knooppuntbordjes zijn heel slecht zichtbaar hier. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Hoe ziet een dagje
Rondje Eemland eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
Soestduinen
035-6038383
Koffie met gebak
Voorgerecht
Grand Café Groeneveld
Baarn
035-5421192
Koffie met gebak
Soep
Brassen op de Brink
Baarn
035-5420033
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
De Korte Duinen
Soest
035-6013720
Koffie met gebak
Nagerecht
Restaurant Zandfoort aan de Eem
Amersfoort
033-4481951
Algemene beoordeling 8,0
Gerechten 7,7
Gastvrijheid 8,1
Route 7,8
Prijs/kwaliteit 7,9
Klantenservice 8,6
Voor herhaling vatbaar
Rika meester
15-04-2022
8.7/10
Aanrader, leuke gezellige en duidelijke route met goede restaurants en lekkere gerechten, top👍
C.H. Berger
03-10-2021
8.9/10