Al eeuwenlang meanderen de Lek en de Kromme Rijn door dit gebied. Al eeuwenlang krijgen de dorpen en steden door robuuste monumenten een gezicht. Al eeuwenlang voert het Koninklijk Huis hier de scepter. Hoog tijd dus voor een dag Happen en Trappen!

Arrangement (prijs: €42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hajé Nieuwegein
  • Voorgerecht bij De Veldpoort Eten en Drinken
  • Soep bij 't VeerHuys
  • Hoofdgerecht bij Tapperij de Poortwachter
  • Nagerecht bij Restaurant de Engel

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fietsstad
Waar kan de dag beter beginnen dan in de ‘Fietsstad van Nederland’? Houten is een moderne stad met een unieke fietsstructuur, waardoor de fiets hier sneller is dan de auto. Een mooie uitvalsbasis voor een tocht door het stroomgebied van de Lek en de Kromme Rijn.

Handelscentrum
Langs de Kromme Rijn liggen van oudsher nederzettingen, zoals Wijk bij Duurstede. Al in de Romeinse tijd een belangrijk handelscentrum, maar dan onder de naam Dorestad. De handel bracht rijkdom en dat zie je terug aan de vele monumenten in de historische binnenstad.

Zichtbaar verleden
Ook Beusichem kent vele tientallen rijksmonumenten. Een groot deel van het centrum geldt zelfs als ‘beschermd dorpsgezicht’. Historisch erfgoed blijft de sfeer bepalen, want ook in Culemborg is het verleden zichtbaar. Het stadshuis, de stadsmuur en de ruïne van het Kasteel van Culemborg verhalen over het roemruchte verleden van de stad. Saillant detail: de familie Oranje-Nassau regeerde als laatste gravenhuis in Culemborg. Om die reden voert koning Willem-Alexander nog altijd de neventitel ‘graaf van Culemborg’. Na Culemborg wacht slechts een korte etappe terug naar Houten.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij het 't VeerHuys. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag, dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden. 
- Op 21 en 22 mei kan deze route niet gefietst worden. 

- In mei ontvangt u van donderdag t/m zondag zowel koffie met gebak als het nagerecht bij Hajé Nieuwegein omdat De Engel dan gesloten is.  
- Vanaf juni wordt op dinsdag en woensdag zowel het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant De Engel omdat de Poortwachter dan gesloten is.
- Op 16 t/m 21 augustus wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij 't VeerHuys omdat De Veldpoort Eten en Drinken dan gesloten is. 
- Op 1 t/m 6 en 8 t/m 13 november wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij 't VeerHuys omdat De Veldpoort Eten en Drinken dan gesloten is. 

Let op
U gaat 2 keer een pontje over, dit kost € 0,90 per keer. Gelieve contant en gepast te betalen. Kosten zijn onder voorbehoud.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Hoe ziet een dagje
Lekker aan de Lek eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
HajÚ Nieuwegein
Nieuwegein
030-3035335
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Veldpoort Eten en Drinken
Wijk bij Duurstede
0343-574350
Koffie met gebak
Soep
't VeerHuys
Beusichem
0345-501449
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Tapperij de Poortwachter
Culemborg
0345-513627
Koffie met gebak
Nagerecht
Restaurant de Engel
Houten
030-6371554
Algemene beoordeling 8,5
Gerechten 8,5
Gastvrijheid 8,6
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 8,4
Klantenservice 8,9
Een gezond en feestelijke organisatie staat garant voor onvergetelijke dagen en tochten
E
26-03-2022
8.1/10
Mooie route met.veel boomgaarden en leuke plaatsjes,
Yvonne Crum
08-09-2021
9.0/10