De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Lekker aan de Lek - 51 km.

8,5 / 10
343 evaluatie(s)

Al eeuwenlang meanderen de Lek en de Kromme Rijn door dit gebied. Al eeuwenlang krijgen de dorpen en steden door robuuste monumenten een gezicht. Al eeuwenlang voert het Koninklijk Huis hier de scepter. Hoog tijd dus voor een dag Happen en Trappen!

Arrangement (prijs: €41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Van der Valk Houten
  • Voorgerecht bij De Veldpoort Eten en Drinken
  • Soep bij 't Veerhuys
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Knossos
  • Nagerecht bij Restaurant de Engel

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fietsstad
Waar kan de dag beter beginnen dan in de ‘Fietsstad van Nederland’? Houten is een moderne stad met een unieke fietsstructuur, waardoor de fiets hier sneller is dan de auto. Een mooie uitvalsbasis voor een tocht door het stroomgebied van de Lek en de Kromme Rijn.

Handelscentrum
Langs de Kromme Rijn liggen van oudsher nederzettingen, zoals Wijk bij Duurstede. Al in de Romeinse tijd een belangrijk handelscentrum, maar dan onder de naam Dorestad. De handel bracht rijkdom en dat zie je terug aan de vele monumenten in de historische binnenstad.

Zichtbaar verleden
Ook Beusichem kent vele tientallen rijksmonumenten. Een groot deel van het centrum geldt zelfs als ‘beschermd dorpsgezicht’. Historisch erfgoed blijft de sfeer bepalen, want ook in Culemborg is het verleden zichtbaar. Het stadshuis, de stadsmuur en de ruïne van het Kasteel van Culemborg verhalen over het roemruchte verleden van de stad. Saillant detail: de familie Oranje-Nassau regeerde als laatste gravenhuis in Culemborg. Om die reden voert koning Willem-Alexander nog altijd de neventitel ‘graaf van Culemborg’. Na Culemborg wacht slechts een korte etappe terug naar Houten.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Van der Valk Houten

Van der Valk Houten

Hoofdveste 25
3992 DH Houten
030-6346800
www.hotelhouten.nl

De Veldpoort Eten en Drinken

De Veldpoort Eten en Drinken

Veldpoortstraat 19-21
3961 BK Wijk bij Duurstede
0343-574350
www.develdpoort.nl

't VeerHuys

't VeerHuys

Veerweg 7
4112 PC Beusichem
0345-501449
www.veerhuys.eu

Restaurant Knossos

Restaurant Knossos

Herenstraat 44
4101 BV Culemborg
0345-521055
www.restaurantknossos.nl

Restaurant de Engel

Restaurant de Engel

Burg. Wallerweg 2
3991 DM Houten
030-6371554
www.deengel.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij  het startpunt van deze route: Van der Valk Houten. Gelieve vooraf telefonisch te reserveren via 030-6346800. Deze kunt u rechtstreeks boeken bij het Van der Valk Houten of 't VeerHuys. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Station: 2 KM van station Houten Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Restaurant de Engel omdat Restaurant Knossos dan gesloten is.

- Op 19 en 26 augustus ontvangt u zowel de koffie en gebak als het nagerecht bij van der Valk Houten omdat Restaurant de Engel dan gesloten is.

Let op
- U gaat 2 keer een pontje over, dit kost € 0,90 per keer.
- Gelieve niet later dan 15.45 uur te arriveren voor het hoofdgerecht. Bent u toch verhindert en red u het niet om er op tijd te zijn? Neem dan van te voren telefonisch contact op met Restaurant Knossos via 0345-521055.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij  het startpunt van deze route: Van der Valk Houten. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 030-6346800. Gelieve vooraf te reserveren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route