De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Koersen door het Land van Cuijk - 57 km.

8,3 / 10
56 evaluatie(s)

Bossen, akkers en heidevelden wisselen elkaar af, terwijl de Maas meanderend z’n weg zoekt door het landschap. Variatie voert hier de boventoon. Het Land van Cuijk is een streek waar je onbeperkt kunt genieten van de Brabantse gastvrijheid, het bourgondische leven en de Limburgse gemoedelijkheid. Leve het Land van Cuijk! 

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Strohotel Aalshof
  • Voorgerecht bij City resort Mill
  • Soep bij Het Boothuys
  • Hoofdgerecht bij Brasserie de Poorten
  • Nagerecht bij Café Zaal de Spijker 

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Land van Cuijk
Het Land van Cuijk is het Land van Heerlijke Ontmoetingen gelegen in het Noordoosten van Brabant. U ziet en ervaart de veelzijdigheid van vele eeuwen van vaderlandse geschiedenis. Om u heen ziet u overal de invloed van de Romeinen, de ridderfamilies, de Spanjaarden, de Fransen en de Duitsers. Fiets door het meest gevarieerde en monumentale landschap waar Maasheggen, bos en heide, landgoederen en uitgestrekte weilanden de boventoon voeren.

Historische grond
Het Land van Cuijk ligt iets onder Nijmegen, de oudste stad van Nederland en in het begin van onze jaartelling een beroemd Romeins bolwerk. Vlak over de grens in Duitsland ligt Xanten, ook een beroemde Romeinse vestigingsplaats waar bijna alles nog aan deze tijd herinnert. Hier tussenin ligt het Land van Cuijk waar nog talrijke sporen zijn te zien van vroege bewoning en activiteiten van o.a. Kelten en Romeinen. Maar ook daarna bleef het gebied populair bij allerlei machtheren, boeren, buitenlui, vaklieden, handelaars en kerkvorsten. Talrijke monumentale gebouwen en vestigingswerken geven een indruk van de “groei en bloei” en het “wel en wee” van het gebied. 

Veel te beleven
Van vestigingsplaats tot bedevaartsoort en van “Metworstrennen” tot “daags na de tour” zijn enkele uitersten binnen het Land van Cuijk. Grave is een roemruchte vestigingstad. Katwijk a/d Maas is een bedevaartsoort. Boxmeer heeft z’n “Daags na de Tour”, een bloedprocessie “de Vaart” en het carnavalspektakel “de Metworstrennen” . Overloon is beroemd door het Oorlogsmuseum en unieke dierentuin “Zoo Parc Overloon”. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse is Cuijk een grote feestgemeente. Er is altijd wel iets te beleven in het Land van Cuijk!


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Strohotel Aalshof

Strohotel Aalshof

Sint Hubertseweg 9
5443 ND Haps
0485-311474
www.aalshof.nl

City resort Mill

City resort Mill

Hoogveldseweg 1
5451 AA Mill
0485-477210
www.cityresortmill.nl

Het Boothuys

Het Boothuys

Lavendel 535
5432 CZ Cuijk
0485-215041
www.hetboothuys.nl

Brasserie de Poorten

Brasserie de Poorten

Cantheelen 6-21
5431 MC Cuijk
0485-844412
www.brasseriedepoorten.nl

Café Zaal de Spijker

Café Zaal de Spijker

Grotestraat 28
5437 AS Beers
0485-312937
www.cafezaaldespijker.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Dolfijn Watersport en Recreatie. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 024-6962310. Deze kunt u boeken bij StroHotel Aalshof, het startpunt van deze route. Gratis bij het startpunt. Mits aangelijnd buiten toegestaan. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag (met uitzondering van 13 april (Tweede Paasdag) en 1 juni (Tweede Pinksterdagkrijgt u zowel de soep als het hoofdgerecht bij Brasserie de Poorten omdat Het Boothuys dan gesloten is. 
- Op dinsdag krijgt u zowel koffie met gebak als het dessert geserveerd bij Strohotel Aalshof omdat Café Zaal de Spijker gesloten is.

- In maart, september, oktober en november kan deze route op maandag niet gefietst worden.

Let op
Groepen vanaf 10 personen dienen minimaal 3 dagen van tevoren de boeking te plaatsen.

Fietsverhuur
- Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar bij deze route kunnen fietsen gehuurd worden bij Hans Lemmens Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0485-312716.
Let op! U dient 4 dagen voor vertrek te reserveren.

- Daarnaast kunt u ook fietsen huren bij Dolfijn Watersport en Recreatie. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 024-6962310. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route