De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Wonderschoon Westland - 45 km.

8,3 / 10
294 evaluatie(s)

Wat ooit begon op het biljart in het café, groeide al snel uit tot een krachtige en kleurrijke industrie. De glastuinbouw heeft deze streek gevormd. Maar er is meer, veel meer…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Theetuin De Bongaard
  • Voorgerecht bij Paviljoen 't Middelpunt
  • Soep bij Eetcafé De Dijk
  • Hoofdgerecht bij Inn Naeldwyk
  • Nagerecht bij Fletcher Hotel-Restaurant Carlton

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Van graan tot druif
De route begint in De Lier, een dorp ten westen van Delft met ruim 10.000 inwoners. Oorspronkelijk werd hier vooral graan verbouwd, later vlas en met de industrialisatie stapte men over op de tuinbouw. Met name aardappelen, spruiten en de bekende Westlandse druif werden en worden hier geteeld. Vanaf 1891 werden deze producten ook geveild. Aanvankelijk uitgestald op het biljart in het lokale café, maar dat bleek al snel te klein. In 1997 is deze veiling samen met andere gefuseerd tot The Greenery.

Oudste nederzetting
De volgende stop is in Schipluiden, dat vernoemd is naar het riviertje de Leede. In de omgeving van Schipluiden is in 2003 archeologisch onderzoek uitgevoerd en niet zonder resultaat: er zijn sporen gevonden van de oudste permanente nederzetting van Nederland.

Grootste ter wereld
We steken het Oranjekanaal over en koersen naar Maasdijk. Dit dorp is van oudsher een vissersgehucht maar tegenwoordig draait alles om de glastuinbouw. Dat geldt ook voor Naaldwijk, wat ook wel het ‘Hart van het Westland’ wordt genoemd. Niet ver van Naaldwijk ligt FloraHolland: de grootste bloemenveiling ter wereld! Het moge duidelijk zijn: Happen en Trappen in het Westland is een kleurrijke beleving…

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Theetuin De Bongaard

Theetuin De Bongaard

Hoofdstraat 63a
2678 CG De Lier
0174-510706
www.debongaard.nl

Paviljoen 't Middelpunt

Paviljoen 't Middelpunt

Dorpsstraat 57
2636 CJ Schipluiden
015-3805023
www.paviljoenschipluiden.nl

Eetcafé De Dijk

Eetcafé De Dijk

Maasdijk 8
2676 AE Maasdijk
06-53724687
www.deaap.nl

Inn Naeldwyk

Inn Naeldwyk

Wilhelminaplein 2
2671 GR Naaldwijk
-
www.inn-naeldwyk.nl

Fletcher Hotel-Restaurant Carlton

Fletcher Hotel-Restaurant Carlton

Tiendweg 20
2671 SB Naaldwijk
0174-272625
www.fletcher.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Carlton Fletcher Hotel in Naaldwijk. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0174-272625. Bij deze route kunt u overnachten bij het Carlton Fletcher Hotel in Naaldwijk. Gratis parkeren bij het startpunt. Op het plein bij de kerk in de vakken en op de Kerklaan bij de Katholieke Kerk. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 8 kilometer van station Maassluis Bij Theetuin De Bongaard en Grand Café Restaurant Bij5 beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Carlton Fletcher Hotel in Naaldwijk. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0174-272625. Gelieve vooraf te reserveren. Tevens kunnen fietsen gehuurd worden bij Kleijn Tweewielers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0174-235013. 

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route