De lekkerste fietstochten van
Nederland en Belgi
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De IJzeren Man - 42 km.

8,4 / 10
249 evaluatie(s)

Duinen zo ver als het oog reikt, een eeuwenoud ambacht en een omstreden IJzeren Man: er staat u heel wat te wachten. Diep in het woud wachten nieuwe ervaringen…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Rustende Jager
  • Voorgerecht bij De Roestelberg
  • Soep bij De Emmamolen
  • Hoofdgerecht bij In 't Groene Woud
  • Nagerecht bij De Rustende Jager

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Poolwind
De laatste ijstijd bracht poolwind naar Brabant. Een dik pakket stuifzand kwam met de wind mee en vormde het landschap. En zo ontstonden de Loonse en Drunense Duinen, een bijzonder gebied met een geheel eigen karakter. Maar liefst 3.500 hectare groot en sinds 2002 een Nationaal Park. Dat is niet zonder reden…

Eeuwenoud proces
Dwars door de duinen fietsen we naar de Emmamolen in Nieuwkuijk. Deze molen is nog altijd in gebruik en iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij het eeuwenoude proces van graan naar brood. In de bijbehorende streekwinkel zijn allerlei lokale lekkernijen te krijgen. Verser wordt het niet.

Scheldnaam
We trappen opnieuw een Nationaal Landschap in, ditmaal Het Groene Woud. Tussen de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch-Eindhoven-Tilburg is verrassend veel natuurschoon te vinden. Het typisch Brabantse populierenlandschap krijgt hier alle ruimte. Vanuit het groen naderen we Vught en passeren recreatieplas De IJzeren Man, genoemd naar de stoombaggermolen die de plas heeft uitgegraven. Oorspronkelijk was dit een scheldnaam, verzonnen door arbeiders die bang waren dat de machine hun werk zou overnemen. Tegenwoordig is dat wel anders en is De IJzeren Man vooral een populair openluchtbad.

Bezienswaardigheden
In Vught wacht ons het hoofdgerecht. Vught ligt onder de rook van Den Bosch maar heeft heel wat te bieden. De vele bezienswaardigheden laten zich moeilijk samenvatten, maar Kasteel Maurick, de Sint-Petruskerk en Nationaal Monument Kamp Vught zijn een bezoekje meer dan waard. De laatste etappe voert terug naar het startpunt, waar het dessert al gereed staat.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Rustende Jager

De Rustende Jager

Oude Bosschebaan 11
5074 RC Biezenmortel
013-5111269
www.de-rustende-jager.nl

De Roestelberg

De Roestelberg

Roestelbergseweg 2
5171 RL Kaatsheuvel
0416-333079
www.de-roestelberg.nl

De Emmamolen

De Emmamolen

Sint Jorisstraat 16
5253 BL Nieuwkuijk
073-5119092
www.emmamolen.nl

In t Groene Woud

In t Groene Woud

Helvoirtseweg 186
5263 LV Vught
073-6565382
www.groene-woud.nl

De Rustende Jager

De Rustende Jager

Oude Bosschebaan 11
5074 RC Biezenmortel
013-5111269
www.de-rustende-jager.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, De Rustende Jager. Gelieve vooraf te reserveren via 013-5111269. Bij De Roestelberg kunt u overnachten Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij De Rustende Jager, De Roestelberg en In `t Groene Woud beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op woensdag (m.u.v. 21 augustus) zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij De Emmamolen omdat De Roestelberg is gesloten. Let op! U komt op deze dag bij 3 restaurants.
- Op zaterdag wordt het hoofdgerecht geserveerd bij De Bolle Keizer (Lindelaan 58, Helvoirt).

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, De rustende Jager. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 013-5111269. Gelieve vooraf te reserveren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route