Duinen zo ver als het oog reikt, een eeuwenoud ambacht en een omstreden IJzeren Man: er staat u heel wat te wachten. Diep in het woud wachten nieuwe ervaringen…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Rustende Jager
  • Voorgerecht bij De Galgenwiel
  • Soep bij De Emmamolen
  • Hoofdgerecht bij Brasserie de Keizer
  • Nagerecht bij De Rustende Jager

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Poolwind
De laatste ijstijd bracht poolwind naar Brabant. Een dik pakket stuifzand kwam met de wind mee en vormde het landschap. En zo ontstonden de Loonse en Drunense Duinen, een bijzonder gebied met een geheel eigen karakter. Maar liefst 3.500 hectare groot en sinds 2002 een Nationaal Park. Dat is niet zonder reden…

Eeuwenoud proces
Dwars door de duinen fietsen we naar de Emmamolen in Nieuwkuijk. Deze molen is nog altijd in gebruik en iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij het eeuwenoude proces van graan naar brood. In de bijbehorende streekwinkel zijn allerlei lokale lekkernijen te krijgen. Verser wordt het niet.

Scheldnaam
We trappen opnieuw een Nationaal Landschap in, ditmaal Het Groene Woud. Tussen de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch-Eindhoven-Tilburg is verrassend veel natuurschoon te vinden. Het typisch Brabantse populierenlandschap krijgt hier alle ruimte. Vanuit het groen naderen we Vught en passeren recreatieplas De IJzeren Man, genoemd naar de stoombaggermolen die de plas heeft uitgegraven. Oorspronkelijk was dit een scheldnaam, verzonnen door arbeiders die bang waren dat de machine hun werk zou overnemen. Tegenwoordig is dat wel anders en is De IJzeren Man vooral een populair openluchtbad.

Bezienswaardigheden
In Vught wacht ons het hoofdgerecht. Vught ligt onder de rook van Den Bosch maar heeft heel wat te bieden. De vele bezienswaardigheden laten zich moeilijk samenvatten, maar Kasteel Maurick, de Sint-Petruskerk en Nationaal Monument Kamp Vught zijn een bezoekje meer dan waard. De laatste etappe voert terug naar het startpunt, waar het dessert al gereed staat.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, De Rustende Jager. Gelieve vooraf online te reserveren via www.de-rustende-jager.nl. Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij De Rustende Jager beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

- Op 25 mei wordt zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht geserveerd bij Brasserie de Keizer omdat De Emmamolen dan gesloten is. 

Let op
- Bij etappe 3 is 1 knooppunt toegevoegd. Dit staat niet als zodanig omschreven. De volgorde die u (bij punt 20) aan kunt houden is 24 - 63 - 60. 

Leuk weetje: in september 2020 heeft de Rustende Jager een koninklijke onderscheiding ontvangen in de vorm van het hofleverancierschap i.v.m. 100-jarig bestaan van hun bedrijf.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, De Rustende Jager. Alle informatie is online te vinden op www.de-rustende-jager.nl. Gelieve vooraf te reserveren.

Hoe ziet een dagje
De IJzeren Man eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
De Rustende Jager
Biezenmortel
013-5111269
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Galgenwiel
Waalwijk
0416-332538
Koffie met gebak
Soep
De Emmamolen
Nieuwkuijk
073-2032028
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Brasserie de Keizer
Helvoirt
0411-641311
Koffie met gebak
Nagerecht
De Rustende Jager
Biezenmortel
013-5111269
Algemene beoordeling 8,4
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,6
Route 8,1
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,8
Men krijgt echt iets bijzonders,een prachtige natuur,goede brede fietspaden,gezellige aanlegplaatsen en heerlijke hapjes,je komt echt niets te kort.Super,voor herhaling vatbaar.
Voets
10-10-2021
9.0/10
Een aanrader! Een ontspannen dag gehad buiten in een mooie omgeving met fijne fietspaden.
Westerbeek
01-08-2021
8.2/10