Er is rust en ruimte in overvloed. Het fietsnetwerk is uitgestrekt en voert langs bossen, heidevelden en duinen. De Utrechtse Heuvelrug staat garant voor een dag gevarieerd trappen. Beleving, daar gaat het om.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Buitenplaats de Bergse Bossen
  • Voorgerecht bij DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
  • Soep bij Restaurant Zandfoort aan de Eem
  • Hoofdgerecht bij Schimmel 1885
  • Nagerecht bij Gasterij de Kluis

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Het grootste bosgebied van Nederland
Denk je aan de Utrechtse Heuvelrug, dan denk je aan... bossen en heuvels! De Utrechtse Heuvelrug is het grootste bosgebied van Nederland en de heuvels zijn een erfenis uit de eennalaatste ijstijd, meer dan 130.000 jaar geleden. Water en wind boetseerden het landschap tot een mix van heuvels, dalen en vlaktes. De bossen zijn van latere tijd aangezien in de middeleeuwen de oorspronkelijke bossen plaats moesten maken voor landbouw en vooral veeteelt. De heidevelden en de stuifzanden herinneren nog aan die tijd. De Soesterduinen dankt haar naam dan ook aan de lokale zandverstuiving en ligt ingesloten tussen de zogenaamde 'Lange Duinen' en 'Korte Duinen'.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Buitenplaats de Bergse Bossen. Gelieve vooraf te reserveren via 0343-528150. Bij deze route kunt u overnachten bij Buitenplaats de Bergse Bossen of bij DoubleTree Hilton Royal Parc Soestduinen. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag, dinsdag en woensdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Schimmel 1885 omdat Restaurant Zandfoort aan de Eem dan gesloten is.

- Op 15 mei is deze route reeds volgeboekt.

Let op
- Deze route kan enkel om 10.00 uur en 10.30 uur worden gestart.
- Om teleurstellingen bij de restaurants te voorkomen is het van belang rekening te houden met de richttijden die staan vermeld op de voorkant van de routebeschrijving.
- Bij Schimmel 1885 wordt u uiterlijk om 16 uur verwacht voor het hoofdgerecht, later kan een plekje niet gegarandeerd worden. Dit is in lijn met de richttijden van de route, maar gelieve hiermee rekening te houden tijdens uw dagje Happen en Trappen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Buitenplaats de Bergse Bossen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0343-528150. Gelieve vooraf te reserveren.

Hoe ziet een dagje
Reizen over de Utrechtse Heuvelrug eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Buitenplaats de Bergse Bossen
Driebergen
0343-528150
Koffie met gebak
Voorgerecht
DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
Soestduinen
035-6038383
Koffie met gebak
Soep
Restaurant Zandfoort aan de Eem
Amersfoort
033-4481951
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Schimmel 1885
Woudenberg
033-2861213
Koffie met gebak
Nagerecht
Gasterij de Kluis
Doorn
0343-410057
Algemene beoordeling 8,1
Gerechten 7,8
Gastvrijheid 8,1
Route 7,9
Prijs/kwaliteit 7,9
Klantenservice 8,7
Een dag fietsen van begin tot het eind voor je georganiseerd is actief genieten en super tof!!
Jannie
13-05-2022
9.6/10
Bij alle restaurants een zeer vriendelijke bediening en heerlijke gerechten. Kortom wij vonden het een fantastische en zeer geslaagde dag
T. Landman
13-05-2022
9.8/10