De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Reizen over de Utrechtse Heuvelrug - 57 km.

8,1 / 10
409 evaluatie(s)

Er is rust en ruimte in overvloed. Het fietsnetwerk is uitgestrekt en voert langs bossen, heidevelden en duinen. De Utrechtse Heuvelrug staat garant voor een dag gevarieerd trappen. Beleving, daar gaat het om.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel & Grand Café Bergse Bossen
  • Voorgerecht bij Hotel Hilton Royal Parc Soestduinen
  • Soep bij Restaurant Zandfoort aan de Eem
  • Hoofdgerecht bij Theehuis Mon Chouette
  • Nagerecht bij Gasterij de Kluis

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Het grootste bosgebied van Nederland
Denk je aan de Utrechtse Heuvelrug, dan denk je aan... bossen en heuvels! De Utrechtse Heuvelrug is het grootste bosgebied van Nederland en de heuvels zijn een erfenis uit de eennalaatste ijstijd, meer dan 130.000 jaar geleden. Water en wind boetseerden het landschap tot een mix van heuvels, dalen en vlaktes. De bossen zijn van latere tijd aangezien in de middeleeuwen de oorspronkelijke bossen plaats moesten maken voor landbouw en vooral veeteelt. De heidevelden en de stuifzanden herinneren nog aan die tijd. De Soesterduinen dankt haar naam dan ook aan de lokale zandverstuiving en ligt ingesloten tussen de zogenaamde 'Lange Duinen' en 'Korte Duinen'.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel & Grand Café Bergse Bossen

Hotel & Grand Café Bergse Bossen

Traaij 299
3971 GM Driebergen
0343-528150
www.bergsebossen.nl

Hotel Hilton Royal Parc Soestduinen

Hotel Hilton Royal Parc Soestduinen

Van Weerden Poelmanweg 4-6
3768 MN Soestduinen
035-6038383
www.hiltonhotels.com/nl_NL/nederland/hilton-royal-parc-soestduinen/

Restaurant Zandfoort aan de Eem

Restaurant Zandfoort aan de Eem

Eemlaan 100
3812 ED Amersfoort
033-4481951
www.zandfoort.nl

Theehuis Mon Chouette

Theehuis Mon Chouette

Leusbroekerweg 25b
3831 JZ Leusden
033-4337409
www.monchouette.nl

Gasterij de Kluis

Gasterij de Kluis

Plein 1923 - 24
3941 ER Doorn
0343-410057
www.gasterijdekluis.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel Bergse Bossen. Gelieve vooraf te reserveren via 0343-528150. U kunt overnachten bij Hotel & Grand Café Bergse Bossen of Hotel Hilton Royal Parc Soestduinen. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Theehuis Mon Chouette omdat Restaurant Zandfoort aan de Eem dan gesloten is.

Let op
- Om teleurstellingen bij de restaurants te voorkomen is het van belang rekening te houden met de richttijden die staan vermeld op de voorkant van de routebeschrijving.
- Deze route kan enkel gestart worden om 10.00 uur.
- Van maandag t/m donderdag sluit de keuken van Theehuis Mon Chouette om 17.00 uur, van vrijdag t/m zondag om 18.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden met de richttijden van deze route. In de winterperiode is dit om 16.00 uur en de weekenden om 17.00 uur. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel Bergse Bossen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0343-528150. Gelieve vooraf te reserveren.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route