De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Vrij op de Veluwe - 57 km.

8,3 / 10
97 evaluatie(s)

Stuwwallen, stuifduinen en heidevelden zo ver als het oog reikt. Onderweg passeren schuchtere diertjes, zeldzame bloemen en oude ambachten de revue. Even-helemaal-weg, dat is een dag Happen en Trappen over de Veluwe.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Middelpunt
De route begint in het geografisch middelpunt van Nederland: Hoevelaken. Een gezellig dorp aan de Utrechtse Heuvelrug en dus een goede uitvalsbasis voor een sportieve dagtocht. Al snel fietsen we over heuvels, door bossen en langs plassen. In dit gevarieerde landschap voelen ijsvogels, dassen en hazelwormen zich thuis, evenals de zeldzame planten zonnedauw en klokjesgentiaan.

Stuifduinen
We trekken de Gelderse Vallei in en bereiken Voorthuizen. Het toerisme viert hier hoogtij, wat veroorzaakt wordt door het nabijgelegen recreatiegebied Zeumeren. Daarnaast is Voorthuizen een logisch vertrekpunt voor een tocht door de Veluwe. Die kans laten we niet liggen en dus trappen we al snel door een uitgestrekt landschap van stuwwallen, stuifduinen en heidevelden. In het Germaans betekent ‘Veluwe’ oorspronkelijk ‘braakliggend terrein’, maar die omschrijving doet dit wonderschone natuurgebied natuurlijk geen recht.

Tradities en folklore
Wie meer wil weten over tradities en folklore uit deze streek, kan in Barneveld terecht. In juli en augustus wordt op zes achtereenvolgende donderdagen de Oud Veluwse Markt georganiseerd. Vrijwel vergane ambachten, volksdansen en traditionele kledij creëren een uniek historisch sfeertje.

Kastelen en landhuizen
Vanuit Barneveld voert de weg – natuurlijk over de Veluwe – naar het piepkleine dorp Achterveld. Na een welverdiend hoofdgerecht komt de Utrechte Heuvelrug weer in zicht. Onderweg passeren we in de bossen verstopte kastelen en landhuizen. Zo bereiken we Leusden, een aantrekkelijke mix van stad en dorp, oud en nieuw, natuur en cultuur. Na een smakelijk dessert brengt de laatste etappe ons terug naar het startpunt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Bilderberg Hotel De Klepperman

Bilderberg Hotel De Klepperman

Oosterdorpsstraat 11
3871 AA Hoevelaken
033-2534120
www.klepperman.nl

Lounge 3 drinks & bites

Lounge 3 drinks & bites

Van de Berglaan 3
3781 GE Voorthuizen
0342-471726
www.lounge3.nl

BAS Barneveld

BAS Barneveld

Raadhuisplein 4
3771 ER Barneveld
0342-490969


Hotel Café Restaurant De Roskam

Hotel Café Restaurant De Roskam

Hessenweg 212
3791 PN Achterveld
0342-451223
www.deroskam.nl

Theehuis Mon Chouette

Theehuis Mon Chouette

Leusbroekerweg 25b
3831 JZ Leusden
033-4337409
www.monchouette.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij Bilderberg, Lounge 3, De Roskam en Mon Chouette beschikbaar U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Bilderberg Hotel. Een normale fiets kost € 12,50 een E-bike kost € 25,00. Gelieve vooraf te reserveren via 033-2534120. Overnachting: Mogelijk bij Bilderberg Hotel, Hotel De Roskam en B&B bij Mon Chouette Parkeergelegenheid: Gratis beschikbaar bij het startpunt Geen honden toegestaan op het terras Station: Station Hoevelaken ligt in de buurt van het startpunt WIFI: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017
- Op zondagen wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij BAS Barneveld omdat Lounge 3 drinks & bites dan gesloten is.

Let op:
- Gelieve voor 17.00 uur bij Theehuis Mon-Chouette te arriveren. Indien u later dan 17.00 uur bij Theehuis Mon Chouette arriveert, gelieve dan contact met hen op te nemen zodat zij hiervan op de hoogte zijn.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route