De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Vrij op de Veluwe - 57 km.

8,3 / 10
97 evaluatie(s)

Stuwwallen, stuifduinen en heidevelden zo ver als het oog reikt. Onderweg passeren schuchtere diertjes, zeldzame bloemen en oude ambachten de revue. Even-helemaal-weg, dat is een dag Happen en Trappen over de Veluwe.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Café Restaurant De Roskam
  • Voorgerecht bij Stix
  • Soep bij BAS Barneveld
  • Hoofdgerecht bij Theehuis Mon Chouette
  • Nagerecht bij Eeterij de Hessenkar

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Middelpunt
De route begint in het geografisch middelpunt van Nederland: Hoevelaken. Een gezellig dorp aan de Utrechtse Heuvelrug en dus een goede uitvalsbasis voor een sportieve dagtocht. Al snel fietsen we over heuvels, door bossen en langs plassen. In dit gevarieerde landschap voelen ijsvogels, dassen en hazelwormen zich thuis, evenals de zeldzame planten zonnedauw en klokjesgentiaan.

Stuifduinen
We trekken de Gelderse Vallei in en bereiken Voorthuizen. Het toerisme viert hier hoogtij, wat veroorzaakt wordt door het nabijgelegen recreatiegebied Zeumeren. Daarnaast is Voorthuizen een logisch vertrekpunt voor een tocht door de Veluwe. Die kans laten we niet liggen en dus trappen we al snel door een uitgestrekt landschap van stuwwallen, stuifduinen en heidevelden. In het Germaans betekent ‘Veluwe’ oorspronkelijk ‘braakliggend terrein’, maar die omschrijving doet dit wonderschone natuurgebied natuurlijk geen recht.

Tradities en folklore
Wie meer wil weten over tradities en folklore uit deze streek, kan in Barneveld terecht. In juli en augustus wordt op zes achtereenvolgende donderdagen de Oud Veluwse Markt georganiseerd. Vrijwel vergane ambachten, volksdansen en traditionele kledij creëren een uniek historisch sfeertje.

Kastelen en landhuizen
Vanuit Barneveld voert de weg – natuurlijk over de Veluwe – naar het piepkleine dorp Achterveld. Na een welverdiend hoofdgerecht komt de Utrechte Heuvelrug weer in zicht. Onderweg passeren we in de bossen verstopte kastelen en landhuizen. Zo bereiken we Leusden, een aantrekkelijke mix van stad en dorp, oud en nieuw, natuur en cultuur. Na een smakelijk dessert brengt de laatste etappe ons terug naar het startpunt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Café Restaurant De Roskam

Hotel Café Restaurant De Roskam

Hessenweg 212
3791 PN Achterveld
0342-451223
www.deroskam.nl

Stix

Stix

Van de Berglaan 3
3781 GE Voorthuizen
0342-471726
www.lounge3.nl

BAS Barneveld

BAS Barneveld

Raadhuisplein 4
3771 ER Barneveld
0342-490969


Theehuis Mon Chouette

Theehuis Mon Chouette

Leusbroekerweg 25b
3831 JZ Leusden
033-4337409
www.monchouette.nl

Eeterij de Hessenkar

Eeterij de Hessenkar

Hessenweg 172
3791 PN Achterveld
0342-451318
www.hessenkar.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij Bike Totaal - Fietsshop Achterveld. Een normale fiets kost € 9,50 een E-bike kost € 22,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0342-451143 of info@fietshop-achterveld.nl. Mogelijk bij Hotel De Roskam en B&B bij Mon Chouette Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Station: Station Hoevelaken ligt in de buurt van het startpunt Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden
- Op dinsdag wordt zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd door Hotel Café Restaurant de Roskam omdat Eeterij de Hessenkar dan gesloten is.

- Tot 1 april wordt op woensdag zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd door Hotel Café Restaurant de Roskam omdat Eeterij de Hessenkar dan gesloten is.
- Vanaf 1 oktober wordt op woensdag zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd door Hotel Café Restaurant de Roskam omdat Eeterij de Hessenkar dan gesloten is.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Bike Totaal - Fietsshop Achterveld. Een normale fiets kost € 9,50 een E-bike kost € 22,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0342-451143 of info@fietshop-achterveld.nl.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route