De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje Delft - 38 km.

8,0 / 10
159 evaluatie(s)

Van een wereldberoemde schilder tot koninklijk erfgoed en een knielende non: een rondje Delft heeft heel wat te bieden. Maar ook de natuur komt ruimschoots aan bod. Trap mee en beleef het verleden.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Stadsboerderij Buytendelft
  • Voorgerecht bij Moodz eten en drinken
  • Soep bij Eetcafé De Bonte Haas
  • Hoofdgerecht bij WestCord Hotel Delft
  • Nagerecht bij Bij Best

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

400 hectare groen
Natuur en stad gaan soms prima samen, zoals in Delftse Hout aan de noordrand van Delft. Dit recreatiegebied bestaat uit 400 hectare groen en is populair onder Delftenaren. Niet zonder reden, want hier vind je onder andere de Grote Plas, stadspark Hertenkamp en een veengebied rijk aan orchideeën.

Stad van de Oranjes
Van de natuur fietsen we de cultuur in: Delft, stad van de Oranjes. De koninklijke familie is al eeuwenlang verbonden aan Delft en dat zie je onder andere terug aan de Koninklijke Grafkelders, museum Het Prinsenhof en de Oude Kerk waar prins Johan Friso in 2004 met Mabel trouwde.

Vermeer
Delf is ook de stad van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. In 1632 werd hij hier geboren en hij zou er zijn hele leven wonen en werken. Bij het Vermeer Centrum komt 17e-eeuws Delft opnieuw tot leven.

Knielende non
Vanuit Delft trappen we naar Wateringen. De skyline van het dorp krijgt vorm door de gerestaureerde molen Windlust en de kerken Sint-Jan en Sint-Joseph. De laatste wordt vanwege de opvallende vorm ook wel ‘de knielende non’ genoemd.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Stadsboerderij Buytendelft

Stadsboerderij Buytendelft

Korftlaan 3a
2616 LJ Delft
015-214 0263
www.buytendelft.nl

Moodz eten en drinken

Moodz eten en drinken

Vesteplein 4
2611 WG Delft
015-2120755
www.moodzdelft.nl

Eetcafé De Bonte Haas

Eetcafé De Bonte Haas

Dorpskade 79
2291 HP Wateringen
0174-292377
www.bontehaas.com

WestCord Hotel Delft

WestCord Hotel Delft

Olof Palmestraat 2
2616 LM Delft
0158-889010
www.westcordhotels.nl/delft

Bij Best

Bij Best

Vrouwjuttenland 22
2611 LC Delft
015-7370345
www.bijbest.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig m.u.v. Stadsboerderij Buytendelft Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Dit is mogelijk vlakbij het startpunt bij Vakantiepark Delftse Hout. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Buiten toegestaan, mits aangelijnd Station: 3 Kilometer van Station Delft Centraal Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij WestCord Hotel Delft omdat Bij Best dan gesloten is.

Let op
- Vanwege wegwerkzaamheden is het niet mogelijk om de Happen en Trappen routebeschrijving overal te volgen. U dient hier nu en dan vanaf te wijken en een omleiding te volgen. Indien gewenst kunnen wij u om deze reden op voorhand de routebeschrijving reeds toesturen. Dit geeft u de mogelijkheid om de route alvast te bekijken en eventueel al enkele alternatieven uit te zoeken.
- Wilt u op een vrijdag, zaterdag of zondag met meer dan 10 personen gaan Happen en Trappen? Gelieve vooraf contact met ons op te nemen via: info@happenentrappen.nl, wij bespreken dan graag de mogelijkheden met u.
- Gelieve uiterlijk 17.15 uur bij BijBest te arriveren voor het nagerecht i.v.m. de sluitingstijden van dit restaurant. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. Indien u op de eerste zondag van de maand fietst, willen we u vragen uiterlijk om 16.45 uur bij BijBest te arriveren.
- Als u later dan 17:00 uur bij Stadsboerderij Buytendelft arriveert kunt u de materialen inleveren bij Vakantiepark Delftse Hout, dit ligt in dezelfde straat. Dit staat ook op de routebeschrijving vermeldt.

 

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route