De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje Delft - 38 km.

8,0 / 10
102 evaluatie(s)

Van een wereldberoemde schilder tot koninklijk erfgoed en een knielende non: een rondje Delft heeft heel wat te bieden. Maar ook de natuur komt ruimschoots aan bod. Trap mee en beleef het verleden.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Stadsboerderij Buytendelft
  • Voorgerecht bij Moodz eten en drinken
  • Soep bij Eetcafé De Bonte Haas
  • Hoofdgerecht bij WestCord Hotel Delft
  • Nagerecht bij Bij Best

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

400 hectare groen
Natuur en stad gaan soms prima samen, zoals in Delftse Hout aan de noordrand van Delft. Dit recreatiegebied bestaat uit 400 hectare groen en is populair onder Delftenaren. Niet zonder reden, want hier vind je onder andere de Grote Plas, stadspark Hertenkamp en een veengebied rijk aan orchideeën.

Stad van de Oranjes
Van de natuur fietsen we de cultuur in: Delft, stad van de Oranjes. De koninklijke familie is al eeuwenlang verbonden aan Delft en dat zie je onder andere terug aan de Koninklijke Grafkelders, museum Het Prinsenhof en de Oude Kerk waar prins Johan Friso in 2004 met Mabel trouwde.

Vermeer
Delf is ook de stad van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. In 1632 werd hij hier geboren en hij zou er zijn hele leven wonen en werken. Bij het Vermeer Centrum komt 17e-eeuws Delft opnieuw tot leven.

Knielende non
Vanuit Delft trappen we naar Wateringen. De skyline van het dorp krijgt vorm door de gerestaureerde molen Windlust en de kerken Sint-Jan en Sint-Joseph. De laatste wordt vanwege de opvallende vorm ook wel ‘de knielende non’ genoemd.

Veilige weg
Via Delft bereiken we het Balijbos. Aangelegd tijdens de Floriade van 1992, maar geëvolueerd tot een steeds ‘natuurlijker’ bos met volop beuken, eiken, essen en elzen. Dan komt de laatste tussenstop in zicht: Nootdorp. Deze naam is afgeleid van de ‘Noitdorper wech’, ofwel een veilige weg tussen afgegraven veenland. Saillant detail: ook hier is een molen met de passende naam Windlust te bewonderen. Opvallend zijn verder de vele monumentale huizen en de markante Bartholomeuskerk.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Stadsboerderij Buytendelft

Stadsboerderij Buytendelft

Korftlaan 3a
2616 LJ Delft
015-214 0263
www.buytendelft.nl

Moodz eten en drinken

Moodz eten en drinken

Vesteplein 4
2611 WG Delft
015-2120755
www.moodzdelft.nl

Eetcafé De Bonte Haas

Eetcafé De Bonte Haas

Dorpskade 79
2291 HP Wateringen
0174-292377
www.bontehaas.com

WestCord Hotel Delft

WestCord Hotel Delft

Olof Palmestraat 2
2616 LM Delft
0158-889010
www.westcordhotels.nl/delft

Bij Best

Bij Best

Vrouwjuttenland 22
2611 LC Delft
015-7370345
www.bijbest.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig m.u.v. Stadsboerderij Buytendelft Fietsverhuur is mogelijk bij Bike Totaal Wijtman. Gelieve vooraf te reserveren via 015-2578231. Dit is mogelijk vlakbij het startpunt bij Vakantiepark Delftse Hout. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Buiten toegestaan, mits aangelijnd Station: 3 Kilometer van Station Delft Centraal Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij WestCord Hotel Delft omdat Bij Best dan gesloten is.

Let op
- Bij Best sluit haar deuren om 17:00 uur.
- Als u later dan 17:00 uur bij Stadsboerderij Buytendelft arriveert kunt u de materialen inleveren bij Vakantiepark Delftse Hout, dit ligt in dezelfde straat. Dit staat ook op de routebeschrijving vermeldt.

Fietsverhuur
Fietsverhuur is mogelijk bij Bike Totaal Wijtman. Gelieve vooraf te reserveren via 015-2578231.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route