De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje Delft - 47 km.

8,0 / 10
210 evaluatie(s)

Van een wereldberoemde schilder tot koninklijk erfgoed en een knielende non: een rondje Delft heeft heel wat te bieden. Maar ook de natuur komt ruimschoots aan bod. Trap mee en beleef het verleden.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Stadsboerderij Buytendelft
  • Voorgerecht bij Moodz eten en drinken
  • Soep bij Paviljoen 't Middelpunt
  • Hoofdgerecht bij WestCord Hotel Delft
  • Nagerecht bij Sevenhills NY Bistro & Lounge

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

400 hectare groen
Natuur en stad gaan soms prima samen, zoals in Delftse Hout aan de noordrand van Delft. Dit recreatiegebied bestaat uit 400 hectare groen en is populair onder Delftenaren. Niet zonder reden, want hier vind je onder andere de Grote Plas, stadspark Hertenkamp en een veengebied rijk aan orchideeën.

Stad van de Oranjes
Van de natuur fietsen we de cultuur in. Delft kent een eeuwenoude geschieden en de Koninklijke familie is al eeuwenlang verbonden aan Delft. Het was de residentie van Koning Willem van Oranje. De verbondenheid is tevens terug te zien aan Museum Het Prinsenhof en natuurlijk de Oude Kerk, de kerk met het graf van Willem van Oranje. De Oranjes worden traditioneel ook in de grafkelder van de Nieuwe Kerk bijgezet. De bijnaam van deze stad is niet voor niets “de Prinsenstad”.

Vermeer
Delf is ook de stad van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. In 1632 werd hij hier geboren en hij zou er zijn hele leven wonen en werken. Bij het Vermeer Centrum komt 17e-eeuws Delft opnieuw tot leven.

Geniet van de lommerrijke pleinen, de romantische grachten en de verstilde hofjes. Een sfeervolle en schilderachtige stad die u niet snel zult vergeten.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Stadsboerderij Buytendelft

Stadsboerderij Buytendelft

Korftlaan 3a
2616 LJ Delft
015-214 0263
www.buytendelft.nl

Moodz eten en drinken

Moodz eten en drinken

Vesteplein 4
2611 WG Delft
015-2120755
www.moodzdelft.nl

Paviljoen 't Middelpunt

Paviljoen 't Middelpunt

Dorpsstraat 57
2636 CJ Schipluiden
015-3805023
www.paviljoenschipluiden.nl

WestCord Hotel Delft

WestCord Hotel Delft

Olof Palmestraat 2
2616 LM Delft
0158-889010
www.westcordhotels.nl/delft

Sevenhills NY Bistro & Lounge

Sevenhills NY Bistro & Lounge

Achterom 165
2611 PN Delft
015-2128903
www.sevenhillsdelft.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig m.u.v. Stadsboerderij Buytendelft. Geen fietsverhuurmogelijkheden bekend. Dit is mogelijk vlakbij het startpunt bij Vakantiepark Delftse Hout. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt. Buiten toegestaan, mits aangelijnd. Station: 3 Kilometer van Station Delft Centraal. Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022
- Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij WestCord Hotel Delft omdat Sevenhills NY Bistro & Lounge dan gesloten is.

Let op
- Als u later dan 17:00 uur bij Stadsboerderij Buytendelft arriveert kunt u de materialen inleveren bij Vakantiepark Delftse Hout, dit ligt in dezelfde straat. Dit staat ook op de routebeschrijving vermeld.
- Het terrein bij Stadsboerderij Buytendelft is fietsvrij. U kunt de fietsen in de daarvoor bestemde fietsenrekken plaatsen vóór de witte brug.

Grote groepen
- Wilt u op een vrijdag, zaterdag of zondag met meer dan 10 personen gaan Happen en Trappen? Gelieve vooraf contact met ons op te nemen via: info@happenentrappen.nl, wij bespreken dan graag de mogelijkheden met u.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route