De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje Delft - 49 km.

8,0 / 10
101 evaluatie(s)

Van een wereldberoemde schilder tot koninklijk erfgoed en een knielende non: een rondje Delft heeft heel wat te bieden. Maar ook de natuur komt ruimschoots aan bod. Trap mee en beleef het verleden.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

400 hectare groen
Natuur en stad gaan soms prima samen, zoals in Delftse Hout aan de noordrand van Delft. Dit recreatiegebied bestaat uit 400 hectare groen en is populair onder Delftenaren. Niet zonder reden, want hier vind je onder andere de Grote Plas, stadspark Hertenkamp en een veengebied rijk aan orchideeën.

Stad van de Oranjes
Van de natuur fietsen we de cultuur in: Delft, stad van de Oranjes. De koninklijke familie is al eeuwenlang verbonden aan Delft en dat zie je onder andere terug aan de Koninklijke Grafkelders, museum Het Prinsenhof en de Oude Kerk waar prins Johan Friso in 2004 met Mabel trouwde.

Vermeer
Delf is ook de stad van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer. In 1632 werd hij hier geboren en hij zou er zijn hele leven wonen en werken. Bij het Vermeer Centrum komt 17e-eeuws Delft opnieuw tot leven.

Knielende non
Vanuit Delft trappen we naar Wateringen. De skyline van het dorp krijgt vorm door de gerestaureerde molen Windlust en de kerken Sint-Jan en Sint-Joseph. De laatste wordt vanwege de opvallende vorm ook wel ‘de knielende non’ genoemd.

Veilige weg
Via Delft bereiken we het Balijbos. Aangelegd tijdens de Floriade van 1992, maar geëvolueerd tot een steeds ‘natuurlijker’ bos met volop beuken, eiken, essen en elzen. Dan komt de laatste tussenstop in zicht: Nootdorp. Deze naam is afgeleid van de ‘Noitdorper wech’, ofwel een veilige weg tussen afgegraven veenland. Saillant detail: ook hier is een molen met de passende naam Windlust te bewonderen. Opvallend zijn verder de vele monumentale huizen en de markante Bartholomeuskerk.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Stadsboerderij Buytendelft

Stadsboerderij Buytendelft

Korftlaan 3a
2616 LJ Delft
015-214 0263
www.buytendelft.nl

Moodz eten en drinken

Moodz eten en drinken

Vesteplein 4
2611 WG Delft
015-2120755
www.moodzdelft.nl

Eetcafé De Bonte Haas

Eetcafé De Bonte Haas

Dorpskade 79
2291 HP Wateringen
0174-292377
www.bontehaas.com

WestCord Hotel Delft

WestCord Hotel Delft

Olof Palmestraat 2
2616 LM Delft
0158-889010
www.westcordhotels.nl/delft

Café Restaurant

Café Restaurant "Tante Boefie"

Oostlaan 15
2641 DK Pijnacker
015-3643766
www.tanteboefie.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle restaurants aanwezig m.u.v. Stadsboerderij Buytendelft Fietsverhuur is mogelijk bij Bike Totaal Wijtman. Gelieve vooraf te reserveren via 015-2578231. Overnachting: Dit is mogelijk vlakbij het Startpunt bij Vakantiepark Delftse Hout, een andere mogelijkheid gaat niet via Happen en Trappen Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden zijn toegestaan, mits op het terras en aangelijnd. Station: 3 Kilometer van Station Delft Centraal WIFI: Bij alle restaurants beschikbaar m.u.v. Stadsboerderij Buytendelft

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017
- Op donderdag is deze route niet te fietsen.

Let op:
- Als u later dan 17:00 uur terugkomt bij Stadsboerderij Buytendelft dan kunt u de materialen inleveren bij Vakantiepark Delftse Hout, dit ligt in dezelfde straat. Ook staat dit op de routebeschrijving vermeldt.
- Wij hebben geconstateerd dat er in Delft op verschillende plaatsen in de stad aan de weg wordt gewerkt, waardoor de routebeschrijving helaas op sommige plaatsen niet gevolgd kan worden. Wij kunnen om deze reden, bij uitzondering, de routebeschrijving op voorhand naar u toesturen, zodat u deze van tevoren alvast een keer kunt bekijken. U kunt hiervoor nadat u geboekt heeft een e-mail sturen naar info@happenentrappen.nl.

De volgende knooppunten kunnen wellicht wat moeilijker vindbaar zijn:
• Knooppunt 2 hangt onder een plant
• Knooppunt 4 staat gedraaid
• Knooppunt 50 is lastig zichtbaar

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route