De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Dwalen door de Drentsche Aa - 50 km.

8,1 / 10
232 evaluatie(s)

Nederland is een vlak land, maar niet overal. Happen en Trappen door de Drentsche Aa betekent een tocht van laag naar hoog en weer terug. Van de archeologische sporen van onder onze voeten tot aan de toppen van de bomen: het landschap toont zich hier in vele gedaanten.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Paviljoen Breeland
  • Voorgerecht bij Restaurant de Wiemel
  • Soep bij Café Restaurant Halfweg
  • Hoofdgerecht bij Café Restaurant Gerrie
  • Nagerecht bij De Koningsherberg

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fraaie plaatjes
De aftrap is in het dorp Annen, aan de rand van Nationaal Park en Landschap Drentsche Aa. Een gebied van maar liefst 34.000 hectare groot, alle ruimte dus voor een mooie fietstocht. Vanaf het startpunt trappen we al snel over de Hondsrug, een zandrug van 70 kilometer die 20 meter boven NAP uitsteekt. Voordat we Gasselte bereiken, worden we dan ook getrakteerd op fraaie plaatjes.

De boom in
Na het voorgerecht maken we kennis met het ‘’t Nije Hemelriek’, een door Staatsbosbeheer aangelegde waterplas. U zult direct begrijpen waarom dit een passende naam is. U kunt ervoor kiezen om het Boomkroonpad te passeren. Voor meer informatie kunt u bij het startpunt terecht. De wandelroute van 125 meter loopt langs de toppen van de bomen, beslist de moeite waard (entree bedraagt € 4,- per persoon).

Muzikaal intermezzo
Het hoofdgerecht in Grolloo kan gecombineerd worden met een muzikaal intermezzo, want hier is ook het C+ B Museum gevestigd. Harry Muskee – zanger van bluesband Cuby + Blizzards – wordt hier met een permanente expositie geëerd (entree bedraagt € 6,- per persoon).

Grafheuvels
Op weg naar het dessert trekken we door het Balloöerveld, een uitgestrekt heideveld, afgewisseld met meertjes, dennenbomen en zandverstuivingen. Door archeologisch onderzoek zijn hier grafheuvels, een urnenveld en resten van akkerbouw uit de ijzertijd ontdekt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Paviljoen Breeland

Paviljoen Breeland

De Bulten 4
9468 TD Annen
0598-46 85 77
www.breelandrecreatie.nl

Restaurant de Wiemel

Restaurant de Wiemel

Gieterweg 2
9462 TD Gasselte
0599-564725
www.restaurantdewiemel.nl

Café Restaurant Halfweg

Café Restaurant Halfweg

Papenvoort 15
9447 TT Papenvoort
0592-269259
www.luncheetcafehalfweg.nl

Café Restaurant Gerrie

Café Restaurant Gerrie

Hoofdstraat 15
9444 PA Grolloo
0592-501471
www.cafe-restaurant-gerrie.nl

De Koningsherberg

De Koningsherberg

Brinkstraat 2
9467 PE Anloo
0592-271216
www.dekoningsherberg.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt, Paviljoen Breeland. Zij bieden fietsen zonder versnellingen aan. Voor uitgebreidere mogelijkheden kunt u contact opnemen met Roossien Tweewielers (0592271253). Overnachting: dit kunt u boeken via de Koningsherberg. Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Honden: Tpegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI: Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Cafe Restaurant Gerrie omdat De Koningsherberg dan is gesloten.

Let op
- Restaurant de Wiemel is vanaf 11.30 uur geopend. Volgens de richttijden zou u hier ook niet eerder arriveren. Mocht u echter met een e-bike fietsen, dan raden we u aan om niet eerder dan 10.30 uur te starten.
- Als u buiten de richttijden bij het dessert arriveert, kan het zijn dat u even moet wachten op uw dessert.
- Wanneer Paviljoen Breeland gesloten is, dient u de routebeschrijvingen en fietskaarthouders in te leveren door deze in de brievenbus te doen.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route: Paviljoen Breeland. Zij bieden enkel personal bikes (zonder versnelling) aan. Gelieve vooraf te reserveren via 0598-468577. Voor uitgebreidere mogelijkheden kunt u contact opnemen met Roossien Tweewielers via 0592271253.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route