De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Dwalen door de Drentsche Aa - 50 km.

8,2 / 10
264 evaluatie(s)

Nederland is een vlak land, maar niet overal. Happen en Trappen door de Drentsche Aa betekent een tocht van laag naar hoog en weer terug. Van de archeologische sporen van onder onze voeten tot aan de toppen van de bomen: het landschap toont zich hier in vele gedaanten.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Paviljoen Breeland
  • Voorgerecht bij Restaurant de Wiemel
  • Soep bij Lunch- en eetcafé De Paap
  • Hoofdgerecht bij Café Restaurant Gerrie
  • Nagerecht bij De Koningsherberg

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fraaie plaatjes
De aftrap is in het dorp Annen, aan de rand van Nationaal Park en Landschap Drentsche Aa. Een gebied van maar liefst 34.000 hectare groot, alle ruimte dus voor een mooie fietstocht. Vanaf het startpunt trappen we al snel over de Hondsrug, een zandrug van 70 kilometer die 20 meter boven NAP uitsteekt. Voordat we Gasselte bereiken, worden we dan ook getrakteerd op fraaie plaatjes.

De boom in
Na het voorgerecht maken we kennis met het ‘’t Nije Hemelriek’, een door Staatsbosbeheer aangelegde waterplas. U zult direct begrijpen waarom dit een passende naam is. U kunt ervoor kiezen om het Boomkroonpad te passeren. Voor meer informatie kunt u bij het startpunt terecht. De wandelroute van 125 meter loopt langs de toppen van de bomen, beslist de moeite waard (entree bedraagt € 4,- per persoon).

Muzikaal intermezzo
Het hoofdgerecht in Grolloo kan gecombineerd worden met een muzikaal intermezzo, want hier is ook het C+ B Museum gevestigd. Harry Muskee – zanger van bluesband Cuby + Blizzards – wordt hier met een permanente expositie geëerd (entree bedraagt € 6,- per persoon).

Grafheuvels
Op weg naar het dessert trekken we door het Balloöerveld, een uitgestrekt heideveld, afgewisseld met meertjes, dennenbomen en zandverstuivingen. Door archeologisch onderzoek zijn hier grafheuvels, een urnenveld en resten van akkerbouw uit de ijzertijd ontdekt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Paviljoen Breeland

Paviljoen Breeland

De Bulten 4
9468 TD Annen
0598-46 85 77
www.breelandrecreatie.nl

Restaurant de Wiemel

Restaurant de Wiemel

Gieterweg 2
9462 TD Gasselte
0599-564725
www.restaurantdewiemel.nl

Lunch- en eetcafé De Paap

Lunch- en eetcafé De Paap

Papenvoort 15
9447 TT Papenvoort
0592-269259


Café Restaurant Gerrie

Café Restaurant Gerrie

Hoofdstraat 15
9444 PA Grolloo
0592-501471
www.cafe-restaurant-gerrie.nl

De Koningsherberg

De Koningsherberg

Brinkstraat 2
9467 PE Anloo
0592-271216
www.dekoningsherberg.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig Voor uitgebreidere mogelijkheden kunt u contact opnemen met Roossien Tweewielers via 0592271253. Dit kunt u boeken via de Koningsherberg. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Café Restaurant Gerrie omdat De Koningsherberg dan gesloten is.
- Op zondag is het startpunt van deze route De Koningsherberg (Brinkstraat 2, Anloo). U ontvangt dan zowel de koffie en gebak als het dessert bij De Koningsherberg omdat Paviljoen Breeland dan niet geopend is voor Happers en Trappers. 


Let op
- Restaurant de Wiemel (voorgerecht) is vanaf 11.30 uur geopend. Volgens de richttijden zou u hier ook niet eerder arriveren. Mocht u echter met een e-bike fietsen, dan raden we u aan om niet eerder dan 10.30 uur te starten.
- Als u buiten de richttijden bij De Koningsherberg (dessert) arriveert, kan het zijn dat u even moet wachten op uw dessert.
- Wanneer Paviljoen Breeland (startpunt) gesloten is, dient u de routebeschrijvingen en fietskaarthouders in te leveren door deze in de brievenbus te doen.

- Wilt u op zondag met een grote(re) groep gaan Happen en Trappen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken: info@happenentrappen.nl.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route: Paviljoen Breeland. Zij bieden enkel personal bikes (zonder versnelling) aan. Voor meer informatie en prijzen kunt u telefonisch contact opnemen via 0598-468577. Gelieve vooraf te reserveren.
Voor uitgebreidere mogelijkheden kunt u contact opnemen met Roossien Tweewielers via 0592-271253. De fietsen dienen uiterlijk om 18.00 uur ingeleverd te zijn.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route