Nederland is een vlak land, maar niet overal. Happen en Trappen door de Drentsche Aa betekent een tocht van laag naar hoog en weer terug. Van de archeologische sporen van onder onze voeten tot aan de toppen van de bomen: het landschap toont zich hier in vele gedaanten.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel-Restaurant de Zeegser Duinen
  • Voorgerecht bij Restaurant de Wiemel
  • Soep bij Bospaviljoen De Woudstee
  • Hoofdgerecht bij Café Restaurant Gerrie
  • Nagerecht bij De Koningsherberg

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fraaie plaatjes
De aftrap is in het dorp Zeegse, aan de rand van Nationaal Park en Landschap Drentsche Aa. Een gebied van maar liefst 34.000 hectare groot, alle ruimte dus voor een mooie fietstocht. Vanaf het startpunt trappen we al snel over de Hondsrug, een zandrug van 70 kilometer die 20 meter boven NAP uitsteekt. Voordat we Gasselte bereiken, worden we dan ook getrakteerd op fraaie plaatjes.

De boom in
Na het voorgerecht maken we kennis met het ‘’t Nije Hemelriek’, een door Staatsbosbeheer aangelegde waterplas. U zult direct begrijpen waarom dit een passende naam is. U kunt ervoor kiezen om het Boomkroonpad te passeren. Voor meer informatie kunt u via https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/beleef-het-boomkroonpad vinden. De wandelroute van 125 meter loopt langs de toppen van de bomen, beslist de moeite waard (entree bedraagt € 4,- per persoon).

Muzikaal intermezzo
Het hoofdgerecht in Grolloo kan gecombineerd worden met een muzikaal intermezzo, want hier is ook het C+ B Museum gevestigd. Harry Muskee – zanger van bluesband Cuby + Blizzards – wordt hier met een permanente expositie geëerd (entree bedraagt € 6,- per persoon).

Grafheuvels
Op weg naar het dessert trekken we door het Balloöerveld, een uitgestrekt heideveld, afgewisseld met meertjes, dennenbomen en zandverstuivingen. Door archeologisch onderzoek zijn hier grafheuvels, een urnenveld en resten van akkerbouw uit de ijzertijd ontdekt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig. Voor uitgebreidere mogelijkheden kunt u contact opnemen met Roossien Tweewielers via 0592271253.De fietsen dienen uiterlijk om 18.00 uur ingeleverd te zijn. Gelieve vooraf te reserveren. Dit kunt u boeken via de Koningsherberg. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt. Graag goed parkeren in de vakken. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag en dinsdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Bospaviljoen de Woudstee omdat Restaurant de Wiemel dan gesloten is.

- In september en oktober kan deze route op dinsdag niet gefietst worden.
- In november kan deze route op maandag, dinsdag en woensdag niet gefietst worden.
- In november wordt op donderdag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Café Restaurant Gerrie omdat Bospaviljoen de Woudstee dan gesloten is. 

Let op
- Deze route kan enkel om 10.00 uur gestart worden. 
- Restaurant de Wiemel (voorgerecht) is vanaf 11.30 uur geopend. Volgens de richttijden zou u hier ook niet eerder arriveren. Mocht u echter met een e-bike fietsen, dan raden we u aan om niet eerder dan 10.30 uur te starten.
- Als u buiten de richttijden bij De Koningsherberg (dessert) arriveert, kan het zijn dat u even moet wachten op uw dessert.

Grote groepen
- Wilt u op zondag met een grote(re) groep gaan Happen en Trappen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken: info@happenentrappen.nl.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u als u fietsen wilt huren kunt u contact opnemen met Roossien Tweewielers via 0592-271253. De fietsen dienen uiterlijk om 18.00 ingeleverd te zijn. Gelieve vooraf te reserveren. Let op! Op maandag zijn ze gesloten en op zaterdag dienen de fietsen eerder ingeleverd te worden.
 

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Dwalen door de Drentsche Aa eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Hotel-Restaurant de Zeegser Duinen
Schipborgerweg 8
Zeegse
0592-530099
Koffie met gebak
Voorgerecht
Restaurant de Wiemel
Gieterweg 2
Gasselte
0599-564725
Koffie met gebak
Soep
Bospaviljoen de Woudstee
Steenhopenweg 4
Drouwen
0592-248726
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Café Restaurant Gerrie
Hoofdstraat 15
Grolloo
0592-501471
Koffie met gebak
Nagerecht
De Koningsherberg
Brinkstraat 2
Anloo
0592-271216
Algemene beoordeling 8,2
Gerechten 8,1
Gastvrijheid 8,2
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,6
Super leuk concept
Jeanine Staal
03-07-2022
8.4/10
Fietsen op deze manier maakt er een echte vakantie dag van!! Femmie
de vries
03-07-2022
8.7/10