De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Guitenroute - 47 km.

8,2 / 10
130 evaluatie(s)

Sportief bezig zijn, genieten van de buitenlucht en de schitterende natuur en bij elke stop een culinaire verrassing. Dat zijn de uitgangspunten van deze culinaire fietstocht.


Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Het Brouwershuis
  • Voorgerecht bij Heidecafé
  • Soep bij Boscafé De Soete Inval
  • Hoofdgerecht bij De Broeders
  • Nagerecht bij Brasserie Gezellig

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Lieropse en Strabrechtse Heide
Een deel van de route voert u over de Lieropse en Strabrechtse Heide. Dit heidegebied is ontzettend uitgestrekt en op de droge plaatsten is struikhei en jeneverbes te vinden, terwijl er op de natte plaatsen juist Dophei, Pijpenstrootjes, Gagel en Klokjesgentiaan groeit. Het is niet onwaarschijnlijk dat u de schaapskudde van de stichting het Kempens heideschaap hier tegenkomt. Zij voorkomen de vergrassing van de heide en zorgen voor schilderachtige panorama's.

Somerense Heide
Ontdek vennengebied de Somerense Heide; een gebied tussen de Strabrechtse Heide en het landbouwgebied van Weert.
De vennen zijn ontstaan door het uitwaaien van het zand en dankzij de ondoorlaatbare laag in de ondergrond blijft het water in de vennen staan. Deze vennen worden gevoed door regenwater.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Het Brouwershuis

Het Brouwershuis

Oostrikkerdijk 1
5595 XC Leende
040-2954520
www.hetbrouwershuis.org

Heidecafé

Heidecafé

Plaetse 71A
5591 TX Heeze
040-2279817
www.heidecafe.nl

Boscafé De Soete Inval

Boscafé De Soete Inval

Bosrandweg 6
5711 RJ Someren
0493-49 63 43


De Broeders

De Broeders

Dokter Ruttenpark 6
6029 TK Sterksel
040-2279188
www.debroeders.com

Brasserie Gezellig

Brasserie Gezellig

Langstraat 8
5595 AA Leende
040-2062019
www.brasseriegezellig.nlPraktische informatie

Bij Het Brouwershuis, de Hoijse Hoeve en Brasserie Gezellig aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietsservice Leende tel. 040 - 8439566. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen etc kunt u telefonisch contact opnemen. Gelieve vooraf te reserveren. Bij deze route kunt u overnachten bij Het Brouwershuis. Gratis bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij de Hoijse Hoeve en Brasserie Gezellig beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Deze route kan enkel om 10.30 uur gestart worden.
- In verband met de middagshift bij het Heidecafé waar u het voorgerecht geserveerd krijgt dient u hier uiterlijk om 12.00 uur te arriveren, Dit is in lijn met de richttijden van deze route. 
Vanaf 9 augustus opent De Hoijse Hoeve haar deuren op woensdag t/m vrijdag vanaf 16.00 uur. Indien u de richtlijnen van Happen en Trappen volgt arriveert u hier echter al eerder. Wij raden u dus aan om tijdens de voorafgaande etappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietsservice Leende. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 040-8439566. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route