Review "Fietsen door het water in Bokrijk" door vlaeyen

Een aanrader. Je hoeft niets te doen, alles is goed geregeld. Het zijn gemakkelijke routes en de stopplaatsen zijn gemakkelijk te vinden. Een ontspannen dag gehad

Over de route "Fietsen door het water in Bokrijk"

Genk staat bekend om zijn mijnverleden. De Limburgse centrumstad vormt de ideale uitvalsbasis voor een smakelijke fietstocht doorheen het vroegere  mijngebied, Domein Bokrijk, natuurgebied De Maten en de bossen van Kattevennen.

Arrangement (prijs: € 44,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen: 
Winterslag: C-Mine
Na de koffie en het gebak fietsen we recht door de vroegere mijncités van Winterslag. Een deel van de mijngebouwen in neo-classistische en neo-Vlaamse renaissancestijl zijn behouden gebleven en hebben de monumentenstatus verworven.
De stad Genk ontwikkelde er begin 2000 C-Mine. Eén van de interessantste attracties naast de twee imposante schachtbokken is C-Mine-expeditie. Bezoekers kunnen daar een adembenemend belevingsparcours afleggen en zich onderdompelen in het harde leven van de mijnwerkers. In de vroegere metaalmagazijnen heeft de vermaarde keramistkunstenaar Pieter Stockmans een atelier.

Fietsen door het water
De eerste etappe verlaat na enkele kilometer Winterslag en zet koers naar de prachtige bossen in de rand van Genk. We maken een kleine duik naar het Domein van Bokrijk. Daar legde de provincie Limburg een paar jaar geleden een fietspad aan dat recht door de Bokrijkse vijvers snijdt. Een hallucinante beleving. Men kan er zich verwachten aan het fijne gezelschap van betoverende  zwanen...

Natuurgebied De Maten
Na de passage door Bokrijk maken we ons op om een kijkje te nemen in de bedwelmend mooie Limburgse natuur. We maken tussen Hasselt en Genk kennis met De Maten, één van de merkwaardigste natuurgebieden van Vlaanderen. De zachte natuurlijke helling van de Stiemerbeekvallei vormt de zijflank van de vele vijvers in de Maten. Waterpartijen wisselen zich af met reusachtige rietvelden. De Maten zijn ook een geliefkoosde woonplaats voor vele riet- en moerasvogels.

Groen snoepje Zutendaal
IIn het tweede gedeelte van deze makkelijk fietsende route verlaten we even Genks grondgebied. De steven wordt gericht naar Zutendaal. Deze kleine Kempense gemeente werd in 2010  
verkozen tot "Groenste Snoepje van Vlaanderen". Die titel heeft Zutendaal te danken aan de onmetelijke bosgebieden. Pomp er je longen maar eens goed vol met zuivere zuurstof!
Vooraleer de Zutendaalse bossen aan te doen, fietsen we aan de Lourdesgrot van Wiemesmeer voorbij, nog steeds een druk bezocht pelgrimsoord.

Domein Kattevennen - Cosmodrome
In het laatste gedeelte van deze smakelijke tocht bevinden we ons grotendeels in de bossen rond Kattevennen. Domein Kattevennen vormt de Genkse Poort naar het Nationaal Park der Hoge Kempen. Aan de ingangspoort van Kattevennen bevindt zich de Cosmodrome. In het observatorium Cosmodrome kom je alles te weten over sterren, planeten, kometen, meteoren en andere hemellichamen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Genk

Deze route begint in Genk bij Hotel De Venne.

Deelnemende restaurants

Hotel De Venne

Hotel De Venne

Wilde Kastanjelaan 23
3600 Genk
0032-89304770
hotel-de-venne-genk.bedspro.com

Brasserie Carré

Brasserie Carré

Rozenkranslaan 37
3600 Genk
0032-494677378


Bistrobar Jachthoorn

Bistrobar Jachthoorn

Noordlaan 1
3690 Zutendaal
0032-89502133
www.bistrobarjachthoorn.be

Taverne Kattevenia

Taverne Kattevenia

Kattevennen 12
3600 Genk
0032-89354966
www.manege-taverne-kattevenia.be

Hotel De Venne

Hotel De Venne

Wilde Kastanjelaan 23
3600 Genk
0032-89304770
hotel-de-venne-genk.bedspro.com



Reserveer deze route