Review "Heen en weer tussen bosrijk en dijk" door W.van Butselaar

Bijzonder leuk concept, uitbreiding routes waard.

Over de route "Heen en weer tussen bosrijk en dijk"

Reeds 150.000 jaar oud maar nog altijd even aantrekkelijk: de Utrechtse Heuvelrug is een geweldige bestemming voor een dagje Happen en Trappen. Deze enorme zandrug herbergt een uitgestrekt bosgebied, heidevelden en stuifzand. Maar ook de biodiversiteit is groot en het gebied heeft dan ook véél te bieden. Sinds 2003 is het een Nationaal Park, en dat is niet voor niets.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Pontje op, pontje af
Een gevarieerde fietsroute van hoog naar laag, dat is wat u te wachten staat. De route start op de Utrechtse Heuvelrug, bij Grand Café de Notabelen in Doorn. Na een kop koffie met huisgemaakte appeltaart gaat u lekker de bossen in. Voor u het goed en wel beseft, staat u al op de pont naar Beusichem. Daar kunt u, met een smakelijk voorgerecht en uitzicht over de Lek, even bijkomen bij pannenkoekenrestaurant ’t VeerHuys. Over de dijk fietst u vervolgens richting Wijk Bij Duurstede – voorheen bekend als Dorestad – waar de bekende rivieren Neder-Rijn, Lek, Kromme Rijn en het Amsterdam Rijnkanaal door en langs stromen. In de binnenstad wacht u in Restaurant De Engel een heerlijk kop dampende soep.

In het spoor van Wilhelm II
Op de weg van Wijk bij Duurstede naar Amerongen komt u langs Kasteel Amerongen, waar de laatste Duitse keizer Wilhelm ll nog heeft gelogeerd. In de dorpskern van Amerongen, bij Restaurant Buitenlust, zal een smakelijk hoofdgerecht geserveerd worden. Vervolgens trekt u verder door de bosrijke natuur van de Utrechtse Heuvelrug, en arriveert zo in Leersum bij Janssen Pannenkoekenhuis voor de laatste gang. Maar ook aan het visueel dessert is gedacht: als afsluiter fietst u langs het prachtige Kasteel Broekhuizen. Via de bossen keert u terug naar Doorn. De fietstocht komt daarmee weliswaar ten einde, maar u zult nog lang nagenieten van deze smakelijke en bezienswaardige route.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Doorn

Deze route begint in Doorn bij De Notabelen.

Deelnemende restaurants

De Notabelen

De Notabelen

Plein 1923 nr. 14
3941 ER Doorn
0343-415989
www.denotabelen.nl

't VeerHuys

't VeerHuys

Veerweg 7
4112 PC Beusichem
0345-501449
www.veerhuys.eu

Restaurant de Engel

Restaurant de Engel

Markt 26
3961 BC Wijk bij Duurstede
0343-571313
www.engelrestaurant.nl

Buitenlust

Buitenlust

Burg. Jhr. H v.d. Boschstraat 13
3958 CA Amerongen
0343-451692
www.buitenlust-amerongen.nl

Janssen Pannenkoekenhuis

Janssen Pannenkoekenhuis

Kerkplein 6
3956 BW Leersum
0343 -453967
www.janssenpannenkoekenhuis.nlReserveer deze route