Review "Flirten met de grens en Leie" door Raes

Wij raden iedereen aan om eens mee te doen met 'Happen en Trappen' mooie en gezellige dag gehad. Doe zo voorts met de formule. 10/10 bestaat niet, niets is perfect maar 9/10 is uitmuntend.

Over de route "Flirten met de grens en Leie"

De vlakke Leieboorden en het landelijk zacht glooiende landschap nodigen u uit voor een ontspannende fietstocht. De ideale mix van kunst, cultuur, natuur en couleur locale staan garant voor een geslaagde daguitstap of kortverblijf. De diensten voor Toerisme van Grensleie, zijnde Dadizele, Ledegem, Menen, Wervik en Wevelgem bieden u graag hun lokale troeven aan, maar slaan ook vaak de handen in elkaar voor een grensoverschrijdend programma. Welkom in de toeristische regio Grensleie in Zuid-West-Vlaanderen, waar de Leie de natuurlijke grens tussen België en Frankrijk vormt.

Arrangement (prijs: € 44,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:Dadizele
In Dadizele kunt u niet enkel de basiliek bezoeken, maar ook genieten van het Rosarium, kasteelpark Mariënstede of gemeentelijk domein ’t Torreke. Ook het New British Cemetery en het vergane Dadipark doen zeker een belletje rinkelen! De vele horecazaken in de buurt zorgen ervoor dat de hongeren gespijsd en de dorstigen gelaafd worden.

Ledegem
In Ledegem biedt de Kezelbergroute een prachtig stukje groen. Deze oude spoorweg speelde een belangrijke rol in WO I en WO II. In Ledegem vindt u veel van het oorlogsverleden terug: naast 2 militaire begraafplaatsen, kunt u in luchtvaartmuseum Old Leghem meer dan 20 op schaal gebouwde vliegtuigen bezichtigen.

Menen
Menen is de verrassend groene vestingstad aan de Leie. De Kazematten zijn stille getuigen van Menens woelige verleden. Door het herhaaldelijk verleggen van de Leie, ontstonden enkele groene pareltjes in het centrum. U kunt het militair verleden van Menen ontdekken in de erfgoedwandeling “De vestingen voorbij” en ook de gezinszoektocht De Leiedief is een echte aanrader.

Wervik
Wie Wervik zegt, zegt natuurlijk tabak. Met het Nationaal Tabaksmuseum heeft de grensstad een grote troef in handen. De Tabaksfietsroute of grenzeloze stadswandeling laten u de groene omgeving verkennen. Op recreatie-eiland De Balokken of langs de vernieuwde Leieboorden komt u even op adem. Wie het graag over de Bourgondische boeg gooit, proeft zeker van de overheerlijke Tabaksnaaistertaart, een fris Moriaenbiertje of de internationaal gelauwerde Flandrienkaas.

Wevelgem
Ook in Wevelgem komen de Bourgondiërs aan hun trekken. Tal van restaurants en café’s laten u genieten van het lekkers dat ze te bieden hebben. Proef er ook de vele streekproducten, waaronder de biertjes Gulden Spoor, Netebuk en Buxbeer. In de vele B&B’s is het heerlijk vertoeven. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het prachtige natuurdomein Bergelen. Maar ook de sportievelingen vinden hun gading tijdens de vele fiets- en wandelmogelijkheden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Dadizele

Deze route begint in Dadizele bij Tearoom De Klokke.

Deelnemende restaurants

Tearoom De Klokke

Tearoom De Klokke

Moorsledestraat 2
8890 Dadizele
0032-498701437
www.deklokke-dadizele.be

De Hofnar

De Hofnar

Koningin Fabiolastraat 26
8560 Gullegem
0032-478135438
www.hofnargullegem.be

Keuvelkroeg Arbeidershuis

Keuvelkroeg Arbeidershuis

Gullegemsestraat 108
8880 Sint-Eloois-Winkel
0032-56501809
www.keuvelkroegarbeidershuis.be

Landhuis den Haezewind

Landhuis den Haezewind

Dadizelestraat 147
8930 Menen
0032-56497756
www.landhuisdenhaezewind.be

’t Leiezicht

’t Leiezicht

Akademiestraat 1
8940 Wervik
0032-56701988
www.tleiezicht.be



Reserveer deze route