Review "Op en top genieten van de Meijerij" door Martens

Mooie route, De restaurants zijn een aanrader. Super lekker gegeten en lekker op de terrassen kunnen genieten van een drankje

Over de route "Op en top genieten van de Meijerij"

Stad en platteland voeren in deze route een afwisselende dans uit. In een vloek en een zucht wordt het groene Bossche Broek ingeruild voor stedelijk Den Bosch, waar cultuurhistorie de boventoon voert. We maken kennis met het oogstrelende Groene Woud. Op en top genieten, daar gaat het om.

Arrangement (prijs: € 44,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

Eigen identiteit
In Vught ligt het vertrekpunt van deze afwisselende route. Vught ligt onder de rook van Den Bosch maar heeft een geheel eigen identiteit. De vele bezienswaardigheden laten zich moeilijk samenvatten, maar Kasteel Maurick, de Sint-Petruskerk en Nationaal Monument Kamp Vught zijn het bezichtigen meer dan waard.

Het Groene Woud
Tijdens carnaval staat Vught bekend als ‘Dommelbaorzedurp’, waarmee natuurlijk verwezen wordt naar de rivier de Dommel. Die wijst ons de weg naar Boxtel. Onderweg maken we kennis met de Kampina, een natuurgebied met bos, heide en beekdalen, onderdeel van het befaamde ‘Groene Woud’.

Imposante toren
Opnieuw laten we ons leiden door de Dommel, maar dan noordwaarts. Sint-Michielsgestel komt in zicht. In het centrum valt onze blik vrijwel automatisch op een imposante toren met de toepasselijke naam ‘Oude Toren’. Het is een van de 51 rijksmonumenten die dit dorpje telt.

Lust voor het oog
Den Bosch roept ons en dus trappen we door. De Brabantse provinciehoofdstad is een ware lust voor het oog. De historie verwelkomt iedere bezoeker met open armen. Voor wie de stedelijke smeltkroes even wil ontvluchten, biedt het Bossche Broek uitkomst. Dit natuurgebied is maar liefst 202 hectare groot en ligt pal tegen het oude centrum aan. Bijzonder geliefd onder Bosschenaren als plek om even lekker uit te waaien. Via het Bossche Broek bereiken we het oude stadscentrum. Aan de voet van de Sint-Janskathedraal sluiten we de dag smakelijk af.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Vught

Deze route begint in Vught bij Bij Isabelle.

Deelnemende restaurants

Bij Isabelle

Bij Isabelle

Reutseplein 10
5264 PN Vught
073-2080080
www.bij-Isabelle.nl

Brasserie de Keizer

Brasserie de Keizer

Lindelaan 58
5268 CD Helvoirt
0411-641311
www.dekeizerhelvoirt.nl

Le Temps Perdu

Le Temps Perdu

Markt 13
5281 AT Boxtel
0411-684247
www.letempsperdu.nl

Gasterij De Zwaantjes

Gasterij De Zwaantjes

Petrus Dondersplein 7
5271 AA Sint Michielsgestel
073-5517580
www.dezwaantjes.nl

Moeke Den Bosch

Moeke Den Bosch

De Pettelaarse Schans 1
5216 CG Den Bosch
073-6416790
www.moeke.nl/denbosch



Reserveer deze route