Review "Rondje Achterhoek" door Kuijntjes

Rondje achterhoek in november:frisse dag, maar de zon gaf warme kleuren aan het herfstblad en dan ook nog een warm onthaal bij de restaurants. Super genoten.

Over de route "Rondje Achterhoek"

Maak kennis met de Achterhoek, waar kastelen, landgoederen, bossen, riviertjes en sfeervolle dorpjes elkaar afwisselen. Uitgeroepen tot ‘het beste fietsgebied van Nederland’, is de Achterhoek een ideale bestemming voor een dagje Happen en Trappen.

Arrangement (prijs: € 44,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen: 
Fraaie blikvanger
Hummelo is de uitvalsbasis voor deze route. De koffie wordt geserveerd bij De Gouden Karper, één van de oudste hotels van de streek. Een fraaie blikvanger die als monument erkend wordt en dus bescherming geniet. Vervolgens trappen we naar Bronkhorst, met slechts 157 inwoners het kleinste stadje van Nederland. Ooit resideerden de Heren van Bronckhorst hier, maar van hun kasteel zijn nu alleen de heuvel en enkele restanten bewaard gebleven. Daarentegen kent Bronkhorst wel 38 rijksmonumenten, waaronder enkele stadsboerderijen en een Dickens Museum met eigen theater.

Kastelendorp
Hoe mooi Bronkhorst ook is, de volgende gang wacht. En dus zetten we door een coulisselandschap koers richting Vorden. Dit dorp wordt ook wel ‘kastelendorp’ genoemd, omdat er maar liefst 8 (!) kastelen staan. Daarnaast loopt het Pieterpad door Vorden, de bekendste langeafstandswandeling van Nederland. In 2006 werd in Vorden een plaquette onthuld als eerbetoon aan de grondleggers van het Pieterpad: Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens.

Papklok
Het Pieterpad loopt ook door Zelhem, de volgende halte. Zelhem staat bekend als ‘het Groene Hart van de Achterhoek’ en dat is niet zonder reden. Ook cultuurhistorie speelt hier een belangrijke rol, wat onder andere blijkt uit het feit dat ’s avonds om 21.00 uur nog altijd ‘de papklok’ geluid wordt. Vroeger was dit het signaal dat de werkdag erop zat en het tijd was voor een bord warme pap thuis. Maar wees gerust: er wacht u een smakelijker hoofdgerecht dan louter een bordje pap.
Vanuit Zelhem bereikt u al snel Doetinchem, bruisend centrum van de Achterhoek. In de monumentale Villa Ruimzicht staat het dessert voor u klaar.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Hummelo

Deze route begint in Hummelo bij De Gouden Karper.

Deelnemende restaurants

De Gouden Karper

De Gouden Karper

Dorpsstraat 9
6999 AA Hummelo
0314-381214
www.degoudenkarperhummelo.nl

De Gouden Leeuw

De Gouden Leeuw

Bovenstraat 2
7226 LM Bronkhorst
0575-451231
www.herbergdegoudenleeuw.com

Bakker

Bakker

Dorpsstraat 24
7251 BB Vorden
0575-551312
www.bakker.nl

De Groes

De Groes

Stationsstraat 2
7021 CK Zelhem
0314-622044
www.degroes.nl

Villa Ruimzicht

Villa Ruimzicht

Ruimzichtlaan 150
7001 KG Doetinchem
0314-320680
www.hotelvillaruimzicht.nl



Reserveer deze route