Review "Smikkelen en smullen in de Vechtstreek" door Kooy

Goed geregeld, jullie bezorgen veel mensen een fijne dag tegen een redelijke prijs.

Over de route "Smikkelen en smullen in de Vechtstreek"

Al sinds de 17e eeuw is de Vechtstreek een populaire recreatiebestemming. Happen en Trappen zet die traditie graag voort. Prachtige polders, bijzondere buitenplaatsen en gezellige grachten wachten op u…

Arrangement (prijs: € 44,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:* Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.

Wetering
De route begint in Kamerik, een dorp net buiten de De Ronde Venen. Als we aan Kamerik denken komt, water, natuur, recreatie en boerderijen in ons op. Deze begrippen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gebied van Kamerik wordt doorsneden door de acht kilometer lange Kamerikse Wetering, die vrijwel exact in noord-zuidelijke richting is gegraven.

Wilnis
De eerste tussenstop is in Wilnis.De naam Wilnis is afgeleid van Willis. De grond is ontstaan uit het moerasgebied met weelderige plantengroei met vooral riet en zegge waaruit zich veenmoeras kon ontwikkelen.Toen aan het einde van de middeleeuwen turf als brandstof werd ontdekt, werd het grasland uitgeturfd. Door het op deze wijze afgraven van de grond ontstonden onder andere de Wilnisse plassen. Vanaf de 19e eeuw werden deze plassen drooggelegd door de droogmakerijen van de Eerste, Tweede en Derde Bedijking. Pas in 1925 werd dit proces voltooid met de drooglegging van Wilnis Veldzijde.

Grootste kasteel
De tweede tussenstop in deze route is in Haarzuilens ten westen van Utrecht. Het dorp is grotendeels ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. Het sfeervolle centrum heeft de status van ‘beschermd dorpsgezicht’, maar de belangrijkste eyecatcher is Kasteel de Haar. Dit is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Een imposante verschijning.

Mijdrecht
De route eindigt in Mijdrecht, hoofdplaats van De Ronde Venen. De naam van deze gemeente verwijst naar het verleden, want dit gebied is gevormd door turfwinning en inpoldering. Door het wegbaggeren van turf (gedroogd veen) kreeg het water de ruimte. Zo zijn ook de Vinkeveense Plassen ten oosten van Mijdrecht ontstaan. Dit natuur- en watersportgebied laat zich uitstekend per fiets verkennen. Na een heerlijk nagerecht voert de route u terug naar het startpunt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Kamerik

Deze route begint in Kamerik bij Buitenplaats Kameryck.

Deelnemende restaurants

Buitenplaats Kameryck

Buitenplaats Kameryck

Oortjespad 3
3471 HD Kamerik
0348-400771
www.kameryck.nl

De Grote Sniep

De Grote Sniep

Veenkade 1
3648 AS Wilnis
06 -55076019
paviljoen-toren-degrotesniep.nl

't Wapen van Haarzuylen

't Wapen van Haarzuylen

Brink 2
3455 SE Haarzuilen
030-6771998
www.wapenvanhaarzuylen.nl

Hans en Frietje Loenen

Hans en Frietje Loenen

Rijksstraatweg 114
3632 AG Loenen
0294-231735
www.hansenfrietje.nl

Under construction

Under construction



-




Reserveer deze route