De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Trappen
Happen en Trappen
Happen en Trappen
Twitter Facebook

Review "Gooische rijkdom " door J.P.M. Schouten

Een heel leuk dagje uit voor een betaalbare prijs

Over de route "Gooische rijkdom "

Blauw, groen en grijs wisselen elkaar af. We volgen het water, doorkruisen de bossen en verkennen historische bouwsels. De ware rijkdom van het Gooi zit niet in de mensen, maar in de natuur en de cultuur.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Wapen van Huizen
  • Voorgerecht bij Graaf Floris V van Muiden
  • Soep bij Hotel Hart van Weesp
  • Hoofdgerecht bij De Colonie
  • Nagerecht bij Cafe Restaurant De Eendracht Blaricum

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Vissersdorp
De dag begint aan de oever van het Gooimeer in het voormalige vissersdorpje Huizen. Deze plaats ontleent haar naam aan het feit dat dit in de 14e eeuw het eerste dorp van het Gooi was waar de huizen met stenen werden gebouwd. Dat kreeg al snel navolging, zoals in Muiden waar het machtige Muiderslot nog aan die innovatie herinnert.

Zeemeermin
Ook in Muiden vierde de visserij ooit hoogtij. Volgens een lokale legende wisten enkele Muidenaren ooit zelfs een zeermeermin te verschalken. In ruil voor haar vrijheid beloofde ze dat Muiden de tand des tijds zou doorstaan en nooit zou verdwijnen (‘Muiden zal beklijven’). Nog altijd is de zeemeermin in het wapen van Muiden terug te vinden.

Vestingwerken
In vestingstad Weesp wisselen de rijksmonumenten elkaar in hoog tempo af. Geniet van de vestingwerken, het stadhuis en de Sint-Laurentiuskerk, voordat u via bossen en plassen koers zet naar het dorpje ’s-Graveland. In deze omgeving vind je veel historische Buitenplaatsen met parkbossen, tuinen en landhuizen. De dag eindigd in Blaricum een stad met aanzien midden in het groen. De oude goed bewaarde boerderijen met daarnaast luxe villa's duiden op de rijke historie van Blaricum.

Deze route voert u door het gebied van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam en brengt hij u in vesting Muiden en Vesting Weesp.
De Stelling van Amsterdam werd grotendeels aangelegd tussen 1874 en 1914 en is een 135 kilometerlange verdedigingslinie ter verdediging van de Nederlandse hoofdstad. De Stelling is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft van onderwaterzettingen en een ingenieus logistiek systeem. Tijdens de twee Wereldoorlogen werd de Stelling wel in staat van verdediging gebracht, maar er hoefde nooit daadwerkelijk gevochten te worden. Veel van de forten en batterijen hebben nu een andere bestemming gekregen. Voor meer informatie over activiteiten op de forten zie www.stellingvanamsterdam.nl


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Huizen

Deze route begint in Huizen bij Wapen van Huizen.

Deelnemende restaurants

Wapen van Huizen

Wapen van Huizen

Naarderstraat 2
1271 CE Huizen
035-5254789
www.wapenvanhuizen.nl

Graaf Floris V van Muiden

Graaf Floris V van Muiden

Herengracht 72
1398 AD Muiden
0294-261296
www.graaf-floris-v.nl

Hotel Hart van Weesp

Hotel Hart van Weesp

Herengracht 35
1382 AH Weesp
0294-419353
www.hartvanweesp.nl

De Colonie

De Colonie

Loodijk 18
1243 JB `s Graveland
035-6564350
www.colonie.nl

Cafe Restaurant De Eendracht Blaricum

Cafe Restaurant De Eendracht Blaricum

Oude Naarderweg 2
1261 DS Blaricum
035-5383975
www.deeendracht-blaricum.nlReserveer deze route