Review "Tijd voor de Veluwe" door J.Jansen

Wij hadden 2 elektrische fietsen gehuurd bij de Witte Berken ( begin en eindpunt van onze route) en dit is ons zeer goed bevallen. De fietsen stonden vol geladen voor ons klaar en het waren prima fietsen.

Over de route "Tijd voor de Veluwe"

De Veluwe behoeft eigenlijk geen introductie. De natuur toont zich hier doorlopend in allerlei fraaie gedaantes. Neem de tijd en kijk goed rond, dan is succes gegarandeerd.

Arrangement (prijs: € 44,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
Overweldigend
Het Gelderse dorp Epe ligt in natuurgebied de Veluwe. Het is een populaire uitvalsbasis voor daguitstapjes in de regio en daarom een prima vertrekpunt. Vanuit Epe fietsen we al snel over de afwisselende, gevarieerde en soms overweldigende Veluwe. Loofbossen maken plaats voor heidevelden, naaldbossen voor grasvlakten en gemengd bos voor stuifzandlandschappen. Hier krijgen planten en dieren, groot en klein, nog de ruimte. Hier is de mens slechts te gast.

Grafheuvels
Te midden van al die natuur maken we een stop in Vierhouten. Ten zuiden van het dorp wacht ons de volgende verwondering: de Elspeetsche heide. Dit gebied werd tot vlak voor de Tweede Wereldoorlog nog intensief gebruikt. Oude eikenhakhoutbosjes herinneren nog aan die tijd. Ook archeologen komen hier graag, want er liggen verschillende grafheuvels.

Trotse wiekendrager
Via Elspeet trappen we naar Vaassen, terwijl de natuur ons blijft bestoken met fraaie plaatjes. Van parelmoervlinder tot edelhert en van gentiaanblauwtje tot schorseneer: er is altijd wel iets te zien. In Vaassen wachten ons enkele cultuurhistorische hoogtepunten, zoals Kasteel De Cannenburch en Daams’ Molen. Ook in Oene, waar de laatste tussenstop is, wordt u verwelkomd door een trotse wiekendrager. Korenmolen Werklust dateert uit 1858 en maalt nog steeds graan.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Epe

Deze route begint in Epe bij De Ossenstal.

Deelnemende restaurants

De Ossenstal

De Ossenstal

Ossenweg 10
8161 PZ Epe
0578-610199
www.ossenstal.nl

Hotel Restaurant de Vossenberg

Hotel Restaurant de Vossenberg

Elspeterbosweg 1
8076 RA Vierhouten
0577-411275
www.hoteldevossenberg.nl

Restaurant 't Edelhert

Restaurant 't Edelhert

Nunspeterweg 15
8075 AA Elspeet
0577-491234
www.t-edelhert.nl

Eethuis Eekterzicht

Eethuis Eekterzicht

Dorpsstraat 64
8171 BS Vaassen
0578-623992
www.eekterzicht.nl

Cafe Restaurant Dorpszicht

Cafe Restaurant Dorpszicht

Dorpsstraat 10
8167 NL Oene
0578-641213
www.dorpszichtoene.nl



Reserveer deze route