De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Trappen
Happen en Trappen
Happen en Trappen
Twitter Facebook

Review "Genieten langs de Grebbelinie" door J D Antonio

Wij hebben er van genoten, was een mooie gezellige route met lekker eten.

Over de route "Genieten langs de Grebbelinie"

‘Vrijheid’ is het centrale thema van deze route. De dag begint in Wageningen, Stad der Bevrijding. Fietsend over de Grebbeberg worden we herinnerd aan zij die voor onze vrijheid vielen. De schitterende panorama’s, de afwisselende natuur en de vrij rondlopende dieren zullen u al snel bevrijden van dagelijkse beslommeringen. Hier draait het alleen om genieten…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Restaurant Nol in 't Bosch
  • Voorgerecht bij De Koning van Denemarken
  • Soep bij Buitenlust
  • Hoofdgerecht bij Zeldzaam Café - Brasserie
  • Nagerecht bij HOP Bennekom

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Blik op verleden en toekomst
Het startpunt van deze route is in het bosrijke Wageningen, bij restaurant Nol in 't Bosch. Wageningen is een kleine stad (37.000 inwoners) met de sfeer van een gezellig dorp en staat ook wel bekend als Stad der Bevrijding. Op 5 mei 1945 tekenden de Duitsers er de capitulatie, waarmee de bevrijding van Nederland een feit was. Dat wordt ieder jaar nog steeds groots gevierd. Wageningen is ook een groene gemeente, want hier ontmoeten de Veluwerand, de Gelderse Vallei en de Nederrijn elkaar. Een prima bestemming voor een dagje Happen en Trappen dus.
De route voert door een licht glooiend rivierlandschap met uiterwaarden, waar een mooi plaatje steeds om de hoek ligt. Zo nu en dan passeert u een oude steenfabriek, niet langer in gebruik maar wel een mooi stukje industrieel erfgoed. U krijgt echter ook een blik op de toekomst in de vorm van Food Valley: samenwerkende kennisinstellingen in de voedingsmiddelenindustrie. Food Valley geniet internationaal veel aanzien.

Schitterend uitzicht
Dan betreedt u Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, een hoge zandrug die van Rhenen helemaal tot aan Huizen loopt. Het Park is circa 6.000 hectare groot en trakteert fietsers op bossen, buitenplaatsen en ‘bergen’. Naast het natuurschoon speelt ook hier het verleden een rol. Bij de bekende Grebbeberg werd in mei 1940 vergeefs slag geleverd door het Nederlandse leger, als verdediging tegen de Duitse inval. Restanten van fortificaties en een erebegraafplaats herinneren daar nog aan. Bovenop de Grebbeberg heeft u een schitterend uitzicht over de Betuwe en de Nederrijn, waardoor het strategisch belang direct duidelijk is. Overigens heeft archeologisch onderzoek aangetoond dat hier al rond 2.000 voor Christus (!) fortificaties werden aangelegd. De Grebbeberg is verbonden met natuurgebied Blauwe Kamer in de uiterwaarden, waardoor de vrij rondlopende konikpaarden en gallowayrunderen hier ook gespot kunnen worden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Wageningen

Deze route begint in Wageningen bij Hotel Restaurant Nol in 't Bosch.

Deelnemende restaurants

Hotel Restaurant Nol in 't Bosch

Hotel Restaurant Nol in 't Bosch

Hartenseweg 60
6704 PA Wageningen
0317-319101
www.nolintbosch.nl

De Koning van Denemarken

De Koning van Denemarken

Utrechtsestraatweg 2
3911 TT Rhenen
0317-612085
www.dekoningvandenemarken.nl

Buitenlust

Buitenlust

Burg. Jhr. H v.d. Boschstraat 13
3958 CA Amerongen
0343-451692
www.buitenlust-amerongen.nl

Zeldzaam Café - Brasserie

Zeldzaam Café - Brasserie

J.G. Sandbrinkstraat 1
3901 EW Veenendaal
0318-510500
www.zeldzaam.com

HOP Bennekom

HOP Bennekom

Dorpsstraat 2
6721 JK Bennekom
0318-430158
www.hopbennekom.nlReserveer deze route