Review "De bruisende Betuwe" door Bottema

Ontzettend leuke ervaring. Mooie fietstocht en heerlijk eten.

Over de route "De bruisende Betuwe"

Van frontlinie tot fruitgaarden: de Betuwe heeft in de loop der eeuwen een ware metamorfose ondergaan. De strategische ligging biedt nog altijd voordelen: vele kilometers fietsplezier tussen de Nederrijn, de Waal en de Linge.

Arrangement (prijs: € 44,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
Frontlinie
De ontvangst in het Gelderse dorp Elst, precies tussen Nijmegen en Arnhem in. Ooit was dit rivierengebied de frontlinie van het Romeinse Rijk. Met de Nederrijn, de Waal en de Linge in de buurt, was Elst van groot militair belang. Voor de fietsliefhebber is die strategische ligging nog altijd waardevol: Elst is een prima uitvalsbasis voor een tocht door de Betuwe.

Kleurrijke traktatie
De Betuwe kent prachtige landschappen waar de vele fruitgaarden voor een kleurrijke traktatie zorgen. Peren, appels en kersen wisselen elkaar af. In het voorjaar viert de bloesem hoogtij, in het najaar zijn de boomgaarden gevuld met ‘plukkers’. Saillant detail: de bekende Elstar-appel is uit deze streek afkomstig. ‘Elstar’ is dan ook een combinatie van ‘Elst’ en ‘Arie Schaap’, de man die de appel op de kaart zette.

Strandpark
We maken een tussenstop in Lent, net buiten Nijmegen. Uitgerust fietsen we vervolgens door de uiterwaarden van de Waal richting Slijk-Ewijk. Hier is een Strandpark opgezet met een groot aanbod aan recreatieve activiteiten: zwemmen, windsurfen, kanoën, zonnen, vissen, wandelen en natuurlijk fietsen. Even rustig zitten en een hapje eten kan natuurlijk ook.

Langste Nederlandse rivier
Op weg naar Oosterhout blijven kassen en boomkwekerijen het zicht bepalen. Na een welverdiende pauze toont ook de Linge haar fraaie gezicht. De Linge is hier niet breed, maar vergis je niet: dit is de langste geheel Nederlandse rivier. Op weg naar het toetje steken we de Linge over; terug naar het startpunt doen we dat opnieuw.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Happen en Trappen - startpunt in Elst

Deze route begint in Elst bij Restaurant DROOM! de Landerij .

Deelnemende restaurants

Restaurant DROOM! de Landerij

Restaurant DROOM! de Landerij

De Park 12
6661 NW Elst
0481-356932
www.droomdelanderij.nl

Café Eten en Drinken

Café Eten en Drinken

Lentse Schoolstraat 61
6663 CP Lent
024-3811501
www.cafe-etenendrinken.nl/lent

De Pannekoekenbakker

De Pannekoekenbakker

Valburgsestraat 22
6677 PC Slijk-Ewijk
0488-430179
www.pannekoekenbakker.nl

L'Italiano

L'Italiano

Smidsstraat 1
6662 DR Elst
0481-378268
www.litaliano.eu

Golfbaan Landgoed Welderen

Golfbaan Landgoed Welderen

Grote Molenstraat 173
6661 NH Elst
0481 -376591
www.welderen.nl/restaurant



Reserveer deze route