Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen
Happen en Trappen

Nieuwsbrief augustus 2023 (2)

Yes, bloeiende heide! Met deze routes heb je het paarse geluk aan je zijde

De heide kleurt weer paars. Hoog tijd dus om je ‘hutje’ voor even te verlaten en lekker een dagje te gaan ‘heidehappen’! Laat je verrassen door onze wonderschone routes. In eigen land of over de grens in Vlaanderen.Van zachte lavendeltonen tot dieppaarsrode tinten

De Veluwe is elk jaargetijde waanzinnig mooi, maar tijdens de bloeitijd van de heide is het toch wel echt een plek om instant verliefd op te worden.

Plan een heerlijke Happen en Trappen-tocht tussen al die prachtige tinten paars. Ontdek bijvoorbeeld onze route ‘Tijd voor de Veluwe’ met als startpunt Epe. Tijdens deze route mag je je onder andere verwonderen over de Elspeetsche Heide.

Bekijk Tijd voor de VeluweZo betoverend mooi, daar in ‘t Gooi

Zo’n paars tapijt van heide heeft een magische sfeer en voelt sprookjesachtig aan. Ook tijdens onze tocht ‘Gooische rijkdom’ passeer je de mooiste heidevelden, zoals de Bussumer Heide en de Blaricummerheide. Verder is er lekker veel water op de route. En o ja, je mag op bezoek bij Graaf Floris V van Muyden. Sjiek!

Bekijk Gooische rijkdomHelemaal blij van de Brabantse hei

De Strabrechtse Heide in Noord-Brabant is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De weidse uitzichten, schilderachtige vennen en levendige flora en fauna: al fietsend beleef je alles van dichtbij.

Tijdens de bloeiperiode van de heide is het landschap gevuld met een overvloed aan kleuren. Ontdek het tijdens onze Happen en Trappen-tocht Laat je verleiden door de Strabrechtse Heide.

Meer fietsen ‘op de hei’ in Brabant?

Bekijk Guitenroute

Bekijk Heidehoeveroute

Bekijk ThemaHappen: Fietstocht over de mythen en legenden op de Strabrechtse heidePak de rust in Drenthe

Op de Drentse heide is het goed toeven. Het weidse en ongerepte karakter maakt dat je even kunt ontsnappen aan de drukte van het moderne leven. Gewoon genieten van de stilte, dat is toch heerlijk?

Op dit moment transformeert ook de Drentse heide weer in een levendig meesterwerk van kleuren. Dat wil je natuurlijk niet missen! Onze route ‘Natuurlijk Drenthe’ voert je door een gevarieerd landschap met kleine dorpjes als Elp.

Bekijk Natuurlijk DrentheOok verrukkelijk: fietsen door de Mechelse Heide

Over stiltegebieden gesproken. De Mechelse Heide is ook zo’n fijne rustige plek met wonderschone heidelandschappen én prachtige vergezichten. Onze route ‘Fietsen door bos en heide in Zutendaal’ zit vol mooie verrassingen.

Topbeleving
Extra leuk onderweg is de 300 meter lange houten fietsbrug die je hogerop brengt naar een prachtig panoramisch zicht. Op zeven meter hoogte kun je de machtig mooie Mechelse Heide optimaal bewonderen.

Bekijk Fietsen door bos en heide in ZutendaalKrijg je honger van al die heide?

Wees gerust. Tijdens onze fietstochten ga je genieten van vele overheerlijke versnaperingen onderweg. Laat je maar lekker verrassen tijdens die welverdiende tussenstops.
Facebook Instagram

Facebook Instagram

Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.