Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen
Happen en Trappen

Nieuwsbrief september 2022

Nazomeren met een heerlijke fietstocht

Een mooie nazomer, dat is echt een cadeautje. Hopelijk zijn de weergoden ons weer goed gezind en kun je al Happend en Trappend nog lekker even wat zonnestralen vangen deze septembermaand. Bijvoorbeeld tijdens een tocht te midden van bloeiende heide. Of wat dacht je van grandioos nazomeren in Groningen? Dit en meer in deze nieuwsbrief.

Laat je ook verrassen op onze website: www.happenentrappen.nl


Paarse heide, daar bloei je van op!

De heide was al vroeg in bloei dit jaar. Maar op veel plaatsen is het gelukkig nog steeds prachtig paars. Hieronder 3 verrassend mooie heideroutes, die je zeker niet mag missen deze maand:

Heide zo ver als het oog reikt
De Groote Heide, dat is gewoon puur genieten! De combi met het Leenderbos maakt de ‘Heidehoeveroute’ nog zaliger. Onderweg passeer je ook eeuwenoude boerderijen en de abdij van Sint-Benedictus in Achel. Je gaat je geen moment vervelen tijdens deze grensroute.
Heidehoeveroute

Betoverend stukje België
Ook in Vlaams-Limburg vind je betoverende heidelandschappen. Tijdens de route ‘Fietsen door bos en heide in Zutendaal’ trakteren we je onder andere op Nationaal Park Hoge Kempen en de machtig mooie Mechelse Heide.
Fietsen door bos en heide in Zutendaal

Smullen van de Strabrechtse heide
Al wandelend ontdek je soms net wat meer. Onze ThemaHappen-tocht op de Strabrechtse heide is een mooie mix van fietsen én wandelen. Rondom de prachtige vennen zijn veel bijzondere plant- en diersoorten te bewonderen. Met een beetje geluk kom je ook nog de schaapsherder tegen.
ThemaHappen: Fietstocht over de mythen en legenden op de Strabrechtse heide



Ga grandioos genieten in Groningen

Groningen is een prachtige provincie. Tijdens de Happen en Trappen-route ‘Grandioos Groningen’ ontdek je zowel de bruisende studentenstad Groningen als het rustige platteland. Een grandioze combinatie, al zeggen we het zelf. Voor het hoofdgerecht doe je het pittoreske dorp Zuidwolde aan. Hier mag je aanschuiven bij het authentieke eetcafé ‘Moeke Vaatstra’. Ga snel genieten op z’n Gronings!

Bekijk Grandioos Groningen



Ook deze Kempen-routes zijn heerlijk heiderijk én bourgondisch

Content in de Kempen
Maak kennis met de mooiste plekjes in het groene hart van de Kempen en geniet onderweg van verwennerij op z’n Brabants.
Bekijk Content in de Kempen

Koersen door de Kempen
Koers mee door de kleurrijke Kempen en laat je verrassen door prachtige moerassen, heidegebieden en dennenbossen.
Bekijk Koersen door de Kempen



Over échte wielerklassiekers gesproken

Een onverwacht steile klim, een bloedstollend mooie afdaling, slingerend omhoog naar de volgende top. Ontdek de Zuid-Limburgse parels van de wielersport, maar dan op plekken die nog niemand kent!

Speciaal voor de sportieveling hebben wij twee heerlijke Happen en Trappen-wielertours samengesteld. Dus klim, vecht, huil, bidt, trap, lach en bewonder…

Gelukkig is er onderweg een lekkere wielerlunch voor je. Om weer even goed op te laden. En voor iedereen die de finish haalt staat er een welverdiend biertje (of ander drankje) klaar, uiteraard mét borrelplank. Genieten!

Bekijk Wielertour Valkenburg – Plombières

Bekijk Wielertour Plombières – Valkenburg



Fantastisch! Fietskiekjes van onze gasten bekijken

Het blijft leuk, al die fietsfoto’s in onze Happen en Trappen-mailbox. Zo ontvingen we onlangs weer hele leuke kiekjes van de personeelsvereniging van KPN. Zo’n 100 leden fietsten in augustus ‘De Turfstekers Route’ in Noord-Brabant. En dat zag er erg gezellig én lekker uit! We ontdekten dat er ook een pechgevalletje onderweg was. Maar gelukkig waren er handige bandenplakkers in de groep.

Heb jij zelf ook nog leuke Happen en Trappen-foto’s? Mail ze gerust naar: info@happenentrappen.nl. Want leuke fietskiekjes, die zijn altijd welkom! Ook leuk: deel ze op Facebook of Instagram.




Facebook Instagram

Facebook Instagram

Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.