Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen Happen en Stappen
Happen en Trappen

Nieuwsbrief 9 augustus 2021

Heeft u hier aan gedacht?

Het is volop zomer en de vakanties zijn in volle gang. Heeft u al een route geboekt om te gaan Happen en Trappen of Happen en Stappen? Leuk! We zijn blij dat we u mogen verwelkomen.

Iedereen gaat goed voorbereid op pad, maar heeft u hier al aan gedacht?
  • Een hoed of pet
  • Een zonnebril
  • Zonnebrand
  • Een flesje water voor onderweg
  • Antimuggenspray
  • Een poncho (hopelijk is die niet nodig maar u weet het nooit...)
Bij de start van de route ontvangt u een fietskaarthouder, vouchers en de routebeschrijving welke u de rest van de dag nodig heeft. Deze levert u aan het einde van de dag weer in bij het startpunt.

We hopen dat u hiermee optimaal kunt genieten van een heerlijke dag!



Genieten in een andere regio

Bent u op vakantie in Nederland of België en wilt u op een originele manier de omgeving verkennen? Ga dan Happen en Trappen of Happen en Stappen!

Via een prachtige route komt u langs verschillende restaurants om hier te genieten van de lekkerste gerechten.

Wist u dat u tot één dag voorafgaand vóór 17.00 uur kunt reserveren? Zo kunt u zelfs op vakantie nog een reservering plaatsen om te gaan!



Walking Dinner

Kent u dat? U bezoekt een stad en vervolgens dwaalt u lange tijd rond om dat ene leuke restaurant te vinden waar u ’s avonds lekker kunt gaan eten.

Via Walking Dinner bezoekt u op een avond maar liefst drie restaurants en bent u gegarandeerd van leuke locaties en lekker eten. In de tussentijd wandelt u twee etappes waarbij u de hoogtepunten van de stad bezichtigt. Een heerlijk avondprogramma om een stad echt goed te leren kennen dus!

Wist u dat we zowel in Nederland als in het buitenland actief zijn? In maar liefst 25 Europese steden kunt u genieten van een Walking Dinner. Kijk snel op onze website voor het huidige aanbod!



Uitgelicht: Happen en Stappen

De Ooievaarsroute | 16 kilometer | Groot Ammers – Goudriaan
Groot-Ammers is voor velen vooral bekend door de ooievaars. Het is lange tijd slecht gesteld geweest met de aantallen ooievaars in Nederland. Door ooievaars te importeren en in gevangenschap te laten broeden is Ooievaarsdorp 'Het Liesvelt' ontstaan. Gekweekte nakomelingen werden vrijgelaten. Dit had in 1978 en 1979 als resultaat dat meerdere broedparen ontstonden met een wild en een gekweekt exemplaar. Het totaal aantal broedparen bedroeg in 1979 negen. Begin jaren 1990 werd het aantal (half)tamme broedparen vergroot door het stichten van 'buitenstations' met opgekweekte jonge ooievaars. Dankzij het broedprogramma's gaat het in anno 2010 in Nederland zo goed met de ooievaar dat een kweken niet meer noodzakelijk is.

Meer informatie.

Happen in het Groene Hart | 18 kilometer | Schoonhoven - Lopik
Midden in het Groene Hart bevindt zich een uitgestrekt polderlandschap. Langs pittoreske veenriviertjes en over kaarsrechte houtkaden voert de weg dwars door de open weiden. Rust en ruimte nodigen uit tot ontspanning en bezinning. Wellicht dat pelgrims juist daarom al eeuwenlang door dit gebied trekken...

Meer informatie.


Uitgelicht: Walking Dinner

Walking Dinner Gent
Gent leeft en is een bezoekje meer dan waard. Ondanks het feit dat Gent een van de oudste steden van België is, blijft het klein genoeg om gezellig aan te voelen, maar groot genoeg om een bruisend, relevant centrum voor handel en cultuur te zijn. Eigenzinnig Gent biedt je een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met een rijke geschiedenis, cultuur en trendy stadsleven.

In het centrum zijn er verrassend weinig toeristen, maar dankzij de grote studenten- en jongerenpopulatie zijn er altijd mensen op de been om te genieten van de prachtige grachtenarchitectuur, de overvloed aan eigenzinnige bars, de goede restaurants en een aantal van de beste musea van België.


Meer informatie.

Walking Dinner Praag
Weinig steden zijn zo betoverend als Praag. De historische binnenstad is erkend als Werelderfgoed en overdondert je met pracht en praal. De ‘Gouden Stad’ verveelt nooit.

Het Walking Dinner voert je over de bekende Charles Bridge naar het schitterende Old Town Square. Overal zijn sporen van het verleden zichtbaar, fotomomentjes in overvloed. Bij de John Lennon Wall maak je kennis met het moderne Praag, want dit is dé plek voor graffitikunst. Kleurrijk en smaakvol, net als de smaaksensaties tijdens het Walking Dinner.


Meer informatie.



Facebook Instagram

Facebook Instagram

Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.