Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen Happen en Stappen
Happen en Trappen

Nieuwsbrief maart 2021

Lente en de bijbehorende kriebels

Het kriebelt bij ons alweer een tijdje. Wij staan samen met onze partners te springen om jou weer te mogen verwelkomen op onze mooie routes. Wij kijken meer dan ooit uit naar het moment dat we jou weer mogen verblijden met prachtige fiets- en wandelroutes in Nederland en België, ondertussen genietend van heerlijke gerechten. Heb jij al gekeken naar ons aanbod en misschien al een top 3 gemaakt van routes welke jij wilt gaan fietsen?

Wist je trouwens dat verreweg de meeste lentes beginnen op 20 maart? Behalve die van 2044 en die van 2048. Die zullen al op 19 maart starten. Zet die maar alvast in je agenda! Wist je daarnaast dat de astronomische lente bepaald wordt door de stand van de aarde ten opzichte van de zon? Deze verandert met de seizoenen. De lente begint namelijk op de dag dat dag en nacht bijna overal op aarde even lang zijn. Dat gebeurt twee keer per jaar, bij de andere keer begint de herfst.



Pasen

Over een kleine maand is het alweer Pasen en na de sneeuw komt weer zonneschijn. De afgelopen tijd hebben we al een beetje mogen proeven van het heerlijke lenteweer. Het is op zo’n momenten raar om te bedenken dat het in het verleden maar liefst 4 keer heeft gesneeuwd tijdens Pasen. De laatste keer was zelfs nog in 2008. Het tegenovergestelde kan echter ook, in 2011 was het namelijk de warmste Pasen sinds 60 jaar. Het was toen maar liefst 28 graden! Hopelijk mogen we dit jaar tijdens de Paasdagen ook genieten van een heerlijk lenteweertje zodat we lekker naar buiten kunnen.

Mocht je voor de Paasdagen nog geen plannen hebben gemaakt, dan hebben wij dé oplossing! Lekker naar buiten en op pad met de fiets of benenwagen en zo kun je ook meteen die chocolade paaseitjes er vanaf trappen of stappen.



Dag van de thuiswerker

Op 16 maart is het de dag van de thuiswerker. Helaas hebben veel werknemers afgelopen jaar grotendeels noodgedwongen thuis moeten werken. Ben jij een ondernemer en wil je jouw werknemers op een bijzondere manier bedanken voor de inzet gedurende deze periode? Of wil je ze gewoon laten weten hoe trots je op ze bent en je waardering uitspreken? Verras ze dan met een cadeaubon van Happen en Trappen of Happen en Stappen. Zo kunnen ze de beentjes strekken en even achter hun scherm vandaan voor een frisse blik met nieuwe energie!

Is er binnenkort een jarige collega? Of een jubileum op de zaak? Noem het maar op. Iedere gelegenheid is geschikt voor een leuke cadeaubon. Wist je dat onze cadeaubonnen geldig zijn in het jaar van aanschaf en het daaropvolgende jaar? De gelukkige ontvanger heeft dus een geruime periode de tijd om deze in te wisselen. Bij Happen en Trappen heb je de keuze uit meer dan 200 routes! Mocht de ontvanger meer van wandelen houden, dan is een cadeaubon voor Happen en Stappen of Walking Dinner een goed alternatief. Ook hier hebben we een ruim aanbod, de keuze is reuze. Met de cadeaubon kan de ontvanger zelf een route en datum kiezen, makkelijker gaat het niet worden.



Takeaway routes

Helaas is de lock down verlengd en zijn onze routes daarom t/m 30 maart gesloten. Bij Happen en Stappen bieden we echter twee mooie wandelroutes aan waarbij je kunt genieten van heerlijke takeaway gerechten. Deze gerechten kun je op een mooi plekje in de omgeving nuttigen en daarbij optimaal genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft.

We hebben al enthousiaste wandelaars mogen ontvangen op deze takeaway routes. Over De Ooievaarsroute ontvingen wij bijvoorbeeld de volgende reactie:

Hele toffe route en geweldig gastvrije eetplekken, ondanks corona-maatregelen. Heerlijk gebak/soep/lunch. We komen uit deze streek, maar waren erg verbaasd over de mooie plekjes en paadjes die we nog niet kenden.Een heerlijke dag gehad! Er kan niet veel in COVID-19 tijden.. maar het is heerlijk dat dit wel kan, aan te raden!


Uitgelicht

Ooievaarsroute| 16 kilometer | Groot Ammers
Groot-Ammers is voor velen vooral bekend door de ooievaars. Het is lange tijd slecht gesteld geweest met de aantallen ooievaars in Nederland. Door ooievaars te importeren en in gevangenschap te laten broeden is Ooievaarsdorp 'Het Liesvelt' ontstaan. Gekweekte nakomelingen werden vrijgelaten. Dit had in 1978 en 1979 als resultaat dat meerdere broedparen ontstonden met een wild en een gekweekt exemplaar. Het totaal aantal broedparen bedroeg in 1979 negen. Begin jaren 1990 werd het aantal (half)tamme broedparen vergroot door het stichten van 'buitenstations' met opgekweekte jonge ooievaars. Dankzij het broedprogramma's gaat het in anno 2010 in Nederland zo goed met de ooievaar dat een kweken niet meer noodzakelijk is.

Meer informatie.

Rondje Rijsbergen |11 kilometer |Rijsbergen
In de Baronie van Breda, tegen de grens met België, ligt Rijsbergen. Een klein dorp in het stroomdal van de Aa. Rijsbergen is weliswaar klein van omvang, maar groot in wandelplezier: de omgeving is werkelijk doordrenkt met mooie wandelroutes. Wat ooit veengebied was, is door turfwinning getransformeerd tot natuurgebied. Een bestemming die u niet mag missen!

Meer informatie.




Twitter Facebook Instagram

Twitter Facebook Instagram

Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.