Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen Happen en Stappen
Happen en Trappen

Nieuwsbrief 27 juni 2019

Heet, heter, heetst!

De zomer is officieel begonnen en waar het een aantal weken geleden nog stormde is er nu overal een hitteprotocol in gang gezet in verband met het warme weer. We worden allemaal blij als de zon weer gaat schijnen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat zonlicht positieve energie geeft en het humeur verbetert. Echter heeft het goudgele geluk ook een keerzijde. De zon kan schade aanrichten aan je huid wanneer je te lang (en onbeschermd) blootgesteld wordt aan het zonlicht.

Heerlijk weer om te fietsen maar let goed op!

Onderstaand een aantal tips om jezelf optimaal te beschermen op de fiets tegen de zon:
 • Draag beschermende kleding
 • Draag een hoed of pet met zonneklep
 • Drink voldoende (water)
  Natuurlijk kun je bij elke stop een drankje drinken maar vergeet vooral ook niet om een flesje water mee te nemen op de fiets. Extra tip: leg het flesje de dag van tevoren in de vriezer en wikkel hem voor vertrek in aluminiumfolie, zo heb je de hele dag koud water.
 • Smeer jezelf goed in!
  Het liefst een halfuur voor blootstelling aan de zon zodat het goed in kan trekken. Smeer vervolgens om de 2 uur opnieuw in voor een optimale bescherming.
 • Doe voorzichtig met alcohol
  Alcohol zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten verwijden waardoor je huid sneller kan verbranden. Daarnaast onttrekt alcohol vocht aan je lichaam waardoor je huid sneller droog wordt of er voor zorgt dat je lichaam uitdroogt.
 • Zoek zoveel mogelijk de schaduw op
  Maar let op; ook onder een parasol kun je flink verbranden! De zon is vaak zo krachtig dat hij door de parasol heen schijnt. Dit geldt ook voor bewolking.

Vakantie

Op 5 juli begint officieel de zomervakantie voor het Zuiden waarna het Noorden en Midden natuurlijk volgen in de weken daarna. Met dit mooie weer hoef je bijna niet meer naar het buitenland voor een heerlijke vakantie. Heb je (nog) geen plannen of heb je in de zomer geen vakantie maar wel wat vrije dagen? Geniet dan van een heerlijke dag Happen en Trappen of Happen en Stappen!

Reviews

Voor de fervente fietsers en wandelaars is het niks nieuws dat zodra je terug komt van een dag Happen en Trappen of Happen en Stappen je de mogelijkheid hebt om een evaluatie in te vullen. Hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt en hier zijn wij uiteraard heel erg blij mee!

Op dit moment beveelt 98% van de gasten ons aan en krijgen we een gemiddeld cijfer van een 8,2 op basis van 31093 evaluaties. Hier worden we vrolijk van!!

Buiten onze website beoordelingen zouden we het leuk vinden om ook op Social Media meer reviews te mogen ontvangen zodat nieuwe gasten kunnen zien wat de ervaringen zijn met Happen en Trappen en Happen en Stappen. Daarom vragen wij jullie om ons ook te beoordelen op Facebook of Google Review.

Onder de leukste reviews op Google en Facebook zullen we dan ook twee cadeaubonnen verloten! De winnaar wordt medio juli bekend gemaakt!

Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel

Sinds 15 juni is in Hechtel-Eksel een nieuwe fietsbrug geopend welke een ultieme beleving geeft aan fietsen in de bomen. Fietsen door de Bomen in het Pijnven in Hechtel-Eksel is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. Met deze innovatieve fietsbeleving wordt een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk gelegd: dit is dan ook Limburgs' grootste toeristische troef!
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter en maar liefst 700 meter lang, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte. Door het prachtige Bosland zo spectaculair te ontsluiten, kunnen bezoekers deze natuur op een heel bijzondere manier beleven.

Deze fietsbrug kom je tegen op de route Heerlijk happen in Hechtel-Eksel. Klik hier voor meer informatie.

LAGO

Vanaf heden werkt Happen en Trappen samen met LAGO; een organisatie met meerdere tropische zwemparadijzen in België. In samenwerking zijn er dan ook verschillende nieuwe routes aangelegd.
Onderstaand een aantal routes uitgelicht:
 • Fietsen door de heerlijkheden van Beveren | 56 kilometer | Sint Niklaas
  Van landbouw tot industrie en van polders tot havengebied, in Beveren is het allemaal te beleven! Beveren is na Antwerpen en Gent de grootste gemeente van Vlaanderen met acht deelgemeenten in totaal. Met zijn merkwaardige landschappen, mooie monumenten en bruisende dorpjes is Beveren een fantastisch dagje uit.
  Klik hier voor meer informatie
 • Trappen langs de Leie in Kortrijk | 45 kilometer | Kortrijk
  Een creatieve stad waarbij de Leie dwars door de stad stroomt. Historische gebouwen, verborgen plekjes en een bruisende sfeer kenmerken deze prachtige omgeving. Met een rijke geschiedenis waarbij Kortrijk bekroond is met het lidmaatschap van UNESCO Creative Cities Network. Een design stad die zeker een bezoekje waard is.
  Klik hier voor meer informatie
 • Toeren door Belgisch Venetië | 52 kilometer | Brugge
  Het Venetië van België. Deze naam heeft Brugge te danken aan haar vele bruggetjes, grachten en mooie bouwwerken en natuurlijk omdat het deels aan de kust ligt. De fietsroute laat je kennismaken met de gevarieerde omgeving rondom Werelderfgoedstad Brugge. Een mix van bossen, kasteelparken, akkers en weiden, en vele bezienswaardigheden zoals de Belfort van Brugge.
  Klik hier voor meer informatie
 • Op ontdekking door de Poort der Kempen | 47 kilometer | Lier
  Lier, een gezellig en pittoresk dorpje in de buurt van Antwerpen. Het dorpje van Felix Timmermans en Louis Zimmer met de welbekende Zimmertoren. Een fietstocht door de mooie natuur dat België te bieden heeft. En vergeet natuurlijk tijdens de fietstocht niet de Lierse Vlaaikes!
  Klik hier voor meer informatie


Twitter Facebook Instagram

Twitter Facebook Instagram

Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.