Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen Happen en Stappen
Happen en Trappen

Nieuwsbrief 28 maart 2018

HET Happen en Trappen seizoen is geopend!

De lente is begonnen en daarmee is uiteraard het Happen en Trappen seizoen officieel geopend! Wij hebben er weer zin in en zoals we merken jullie ook! Er hebben al weer verschillende fietstochten plaatsgevonden en de boekingen stromen binnen. Op onze Facebookpagina hebben we veel reacties gekregen op de routes die iedereen van plan is te gaan Happen en Trappen. Dit belooft wederom een mooi Happen en Trappen seizoen te worden! Ben je benieuwd naar onze ruim 160 verschillende routes? Neem dan snel een kijkje op de website.


Rondje achterhoek

Rondje achterhoek is een ontzettend populaire Happen en Trappen route. Ook bij dit stel! Zij hadden iets te vieren en maakten kennis met de Achterhoek, waar kastelen, landgoederen, bossen, riviertjes en sfeervolle dorpjes elkaar afwisselen. Zij hebben heerlijk gedineerd en sloten hun tocht af met een overnachting bij Villa Ruimzicht.

Uitgeroepen tot "het beste fietsgebied van Nederland" maakt de Achterhoek tot een ideale bestemming voor een dagje Happen en Trappen!


Paastip

Heb jij nog geen plannen tijdens de Paasdagen? Dan hebben wij een leuke tip voor je! Ga gezellig op pad met je gezin, familie, vrienden of vriendinnen en geniet van een heerlijke culinaire wandel- of fietstocht in Nederland of België.


Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel aan het woord

Hotel Eetcafé In d'Ouwe Peel ligt in Helenaveen, het kleinste kerkdorp van de gemeente Deurne. Het ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, midden tussen de prachtige natuurgebieden de Deurnese Peel en de Maria Peel.

Het Hotel Eetcafé is van oudsher een authentiek dorpscafé met een zestal knusse hotelkamers en met destijds een bakkerij met winkeltje, dat later is omgebouwd tot een sfeervol restaurant met een groot terras. Het terras ligt direct aan de Helenavaart, een kanaal dat vroeger werd gebruikt om de turf te vervoeren.

Wij zijn als de huidige uitbaters inmiddels 3 jaar met heel veel plezier werkzaam op deze markante plek, maar van tevoren zat het eetcafé ook al in deze route van Happen en Trappen. De bijzondere route leidt je over wat minder bekende en dus minder toeristische paden, maar wel langs tal van uitzonderlijke plekken. Dat is dus ook meteen het mooie aan deze route; over het algemeen kiest men meestal de reeds bekende routes en juist daarom is deze route voor zowel de toerist als voor bewoners uit de streek zeker een aanrader!

Afgelopen zomer vertelde bijvoorbeeld een groepje fietsers uit een buurdorp tijdens hun stop op de route dat ze nooit geweten hadden van de vliegtuigcrash in Grashoek tijdens WO II, terwijl dat toch echt maar een paar kilometer van hun eigen woonplaats is gebeurd… Zo zie je dus; er valt nog veel te ontdekken in de Peelregio!

Bij ons in het mooie Helenaveen stopt u tijdens de route Oost-West-Peel-Best voor een heerlijk voorgerecht. Onze specialiteit is de Turfstekerssalade van kipreepjes in truffelmayonaise; een bijzonder lekkere combinatie die inmiddels in de hele regio bekend staat! Maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een smakelijke salade met vis of voor de kostelijke vegetarische variant.

Wij verwelkomen u graag In d’Ouwe Peel!


Wist je dat?

  • De teller van Happen en Trappen op dit moment op 99.176 boekingen staat?
  • Nederland meer fietsen telt dan inwoners?
  • Stoppen met roken makkelijker wordt door te gaan wandelen?
  • Zeeuwen met gemiddeld 16,6 km/u de snelste fietsers zijn van Nederland?
  • Er in Zeeland super toffe routes te fietsen zijn, zoals Hier aan de kust de Zeeuwse kust?Twitter Facebook Instagram
Twitter Facebook Instagram
Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.