Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen

Nieuwsbrief februari 2018

Wandelaar aan het woord

Deze gasten hebben genoten van de Happen en Stappen route Belevenissen in Bergen aan Zee. Vol enthousiasme lieten zij ons weten hoe hun dagje is verlopen.

"Wij vertrokken na een heerlijke kop cappuccino met appeltaart en slagroom. Het weer was lekker voor januari. Rond het vriespunt en een zonnetje. We gingen eerst richting de duinen en later zo'n 2 km langs de zee. Heerlijk! Om half 3 kwamen we bij Strandpaviljoen Zuid aan waar we konden kiezen tussen tomatensoep en mosterdsoep. Heerlijk! Een lekker wijntje erbij en puur genieten. Daarna gingen we voor de 2e 7 km. Eerst over het strand en daarna via een hoge zandberg de duinen weer in. Onderweg zagen we veel paarden en Schotse hooglanders. Wat wonen we toch in een mooi Nederland. Om 5 uur waren we weer bij Hotel Meyer en kregen we een hoofdgerecht, wat ook heerlijk smaakte (vis of vlees). Zo was onze ervaring met happen en stappen weer geweldig. We hebben al heel vaak happen en trappen gedaan en willen dit dan ook graag met iedereen delen."

Meer verhalen van onze wandelaars? Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.


Voorbereidingen Happen en Trappen seizoen 2018

Terwijl de eerste aanvragen al weer binnenkomen, zijn we achter de schermen nog druk bezig met het completeren van routes en het aanleggen van nieuwe routes. De laatste open plekken willen we natuurlijk vullen met leuke enthousiaste restaurants.

België:
* Ieper
* Brugge-Zuid
* Sint-Joris
* Vleteren
* Zedelgem-Torhout
Nederland
* Utrecht Zuid-West
* Mierlo
* Middelburg
* Eindhoven
* Zedelgem-Torhout
Ken of ben jij een restaurant uit dit gebied? Laat het ons weten!

Hotel 't Holt aan het woord

We horen vaak enthousiaste verhalen terug van Happers en Trappers, maar hoe zit dat eigenlijk met de ervaringen van restaurants die meedoen? We vroegen het aan Hotel 't Holt, een restaurant dat al jaren meedoet! Zij liggen op de route Hof van Twente.

Wat maakt het ontvangen van Happers en Trappers nou zo leuk?
“Wat ik persoonlijk heel leuk vind, is dat er ook veel mensen uit Overijssel zelf hier aan meedoen en verrast zijn over de mooie route die is uitgezet door ons landschap. Weinig mensen gaan blijkbaar een dagje weg in eigen provincie.”

Wat is jullie specialiteit?
“We geven de mensen meestal de keuze tussen 2 soepen, waarvan er vaak ook 1 soep een specialiteit is zoals bijvoorbeeld mosterdsoep of Moeflon bouillon in de wildtijd.”

Hoeveel Happers en Trappers verwacht je dit jaar op de route?
“We krijgen er jaarlijks rond de 800. We verwachten dit het komende jaar ook weer.”

Hebben jullie nog tips voor de nieuwe restaurants?
“Vraag mensen ook naar hun beleving van de tocht. Soms zijn er onderweg wat veranderingen en die kun je dan weer doorspelen naar collega’s of de organisatie.”

Waarom moeten de mensen juist jullie route kiezen?
“Mensen komen graag naar het Hof van Twente mede doordat we zo’n mooi afwisselend coulissenlandschap hebben.”


Wist je dat...

  • Er bij bijna iedere route aangegeven wordt waar je fietsen kunt huren?
  • Je hiervoor kunt kijken bij de praktische informatie van een route?
  • Je zelfs bij de meeste routes een overnachting kunt boeken?
  • Dit misschien wel een heel leuk idee is voor Valentijn, mocht je nog iets zoeken?
  • Er ook ThemaHappen bestaat?
  • We hier in de volgende nieuwsbrief uitgebreid op terug zullen komen?
  • Je voor meer informatie alvast een kijkje kunt nemen op de website?

Twitter Facebook Instagram
Twitter Facebook Instagram
Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.