Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen

Nieuwsbrief 25 september 2017

Trap jij ook mee met onze heerlijke Heidehoeveroute?

Gelegen op een zandrug tussen Valkenswaard en het Belgische Achel bevindt zich Natuurgebied het Leenderbos. Een afwisselend natuurgebied met prachtige vennen, zandverstuivingen, uitgestrekte naaldbossen en grove den die bestemd was voor mijnhout. Tijdens deze Happen en Trappen route trap je langs prachtige bezienswaardigheden met een rijke geschiedenis. Denk hierbij aan de H. Nicolaaskerk in Valkenswaard en Kasteel Heeze, één van de laatst bewoonde kastelen van Nederland. De omgeving en de zelfgemaakte trappist zijn beslist de moeite waard en mede daardoor zal de Heidehoeveroute geen moment vervelen.

Onderweg ga je culinair genieten bij De Woeste Hoeve, Het Brouwershuis, Restaurant de Boschwachter, Herberg De Taamvenhoeve en Café in de Swaen.

Wil jij ook deze mooie Heidehoeveroute beleven?


Ga terug in de tijd met een bezoek aan Kasteel Ammersoyen

Deze prachtige fietstocht is ongeveer 22 kilometer lang en verdeeld over 3 bijzondere etappes. Tijdens je dagje Happen en Trappen breng je een bezoek aan Kasteel Ammersoyen, dit is één van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten in Nederland. Uitzonderlijk is dat Ammersoyen als een geheel is gebouwd, terwijl de meeste middeleeuwse kastelen in verschillende bouwperioden door uitbreiding en aanbouw tot stand kwamen. Deze bijzondere route combineert leerzaam en leuk met smakelijke gerechten.

Onderweg ga je culinair genieten bij Kasteel Ammersoyen, Pannenkoekenhuis de Waterpoort en IJsboerderij de Schoonheuvel.

Wil jij ook terug in de tijd tijdens deze mooie Happen en Trappen route?


Happen en Stappen routes in het zonnetje!

Wandelen in Westerhoven
Deze schitterende route leidt je onder andere door de mooiste gebieden van Westerhoven en Valkenswaard. Je wandelt door Natuurreservaat de Malpie. Dit is een mooi open heidegebied waar je verschillende vogels tegenkomt. Deze vogels voelden die zich hier niet zo lang geleden nog niet op hun plek, maar doordat dit mooie natuurreservaat verandert in een loofbos zie je bijvoorbeeld steeds meer spechtensoorten. Deze route is tijdens ieder jaargetijde mooi en blijft uniek vanwege de wisselende geuren en kleuren die de verschillende seizoenen kenmerken.

Deze Happen en Stappen route kun je starten bij het Wapen van Westerhoven of bij Montana Snowcenter.

Wandel jij ook mee door wonderschoon Westerhoven?

Paraderen door de Polder
Wandel mee door een voormalig vissersdorp aan de Zuiderzee en stap door het kenmerkende polderlandschap. Je wandelt tijdens deze mooie route langs Werf Nieuwboer, een erkend rijksmonument vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde. Daarnaast wandel je langs het verdwenen Kasteel Hulkestein, de resten bevinden zich mogelijk in het water van Nijkerkernauw (één van de smalste randmeren). De combinatie van natuur en historie maken deze route uniek!

Deze Happen en Stappen route kun je starten bij De Kraplap of bij De Postkamer.

Stap mee door deze historische omgeving!


Twitter Facebook
Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.