Krijgt u deze nieuwsbrief niet goed in beeld? Klik dan hier voor de online versie.


Happen en Trappen

Nieuwsbrief 20 augustus 2015

In de spotlight: ‘een ervaren Happen en Trappen fan’

Mieke Elzenaar hoorde in 2008 voor het eerst iets over Happen en Trappen. Ondertussen heeft zij al 15 Happen en Trappen-routes gefietst, waarvan één route zelfs twee keer. “Het hele concept is echt geslaagd. Wij fietsen meestal met vriend(inn)en. Je bent de hele dag met elkaar op stap, kletst met iedereen en eet steeds een gerecht onderweg. We zijn van plan om het nog lang vol te houden.” – Mieke Elzenaar.

Van noord naar zuid

De vorige nieuwsbrief ging over het midden van ons land. Dit keer staat het zuiden van Nederland in de schijnwerpers. Iedere nieuwsbrief gaan wij een stapje zuidelijker naar België.

Van vlakke weilanden tot glooiende heuvels en van de kust tot het binnenland. Het zuiden van Nederland heeft een diversiteit aan natuur, maar ook aan steden en dorpen. Perfect voor een gezellig dagje Happen en Trappen of Happen en Stappen.

Evaluaties
Dankzij de evaluaties kunnen wij onze routes blijven verbeteren. Wij willen alle fietsers en wandelaars dan ook bedanken voor het invullen van de evaluatieformulieren!

In 2014 scoorden de Happen en Trappen-routes in het zuiden van Nederland (Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg) een 7,7. Dit jaar staan we op een mooi gemiddelde van 8,4.

De top drie best beoordeelde routes in het zuiden:
1. Trappen in Tholen
2. Parels van de Maas
3. De Smakelijke Baronie

Bij Happen en Stappen is de gemiddelde score voor de routes in het zuiden van Nederland (Zuid-Holland, Brabant en Limburg) een 7,8.

De top drie best beoordeelde routes in het zuiden:
1. Zwerven door Zoetermeer
2. Rondje Rijsbergen
3. Grenzeloos genieten in de Maasvallei

Nieuwe routes ThemaHappen in Noord-Limburg

Routes van ThemaHappen zijn culinaire fietstochten die gecombineerd worden met een activiteit. Er zijn verschillende thema’s waaruit gekozen kan worden, zoals: sport, cultuur, recreatie en verantwoord.

Kasteeltuinen: geniet van heerlijke gerechten, een mooie fietsroute en een bezoek met rondleiding aan de kleurrijke Kasteeltuinen in Arcen.

(Speciaal)bier route: bourgondisch genieten met lekkere gerechten en verfrissende (speciaal)biertjes of frisdranken, gecombineerd met een leerzaam en interessant bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij.

Deze twee nieuwe routes ThemaHappen zijn mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg.

Twitter Facebook
Wilt u de nieuwsbrief van Happen en Trappen niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.