De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rijk van Nijmegen - 45 km.

8,3 / 10
193 evaluatie(s)

Wie het Rijk van Nijmegen nog niet kent, heeft echt iets gemist. De oudste stad van Nederland wordt omgeven door prachtige natuur. Een afwisselend landschap met heuvels en dalen, uitgestrekte bossen en polders. Rijkelijk genieten dus…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Pittoresk & sfeervol
De route start in Groesbeek, bekend om zijn Zevenheuvelenweg en Hollandse(!) wijnvelden. Via het Groesbeekse bos bereikt u al snel de historische stad Nijmegen, ooit begonnen als Romeinse nederzetting. Vanuit de stad fietst u naar het pittoreske Persingen, met 89 inwoners het kleinste dorp van Nederland. Werp even een blik op een sfeervol Gotisch kerkje, voordat u uw tocht vervolgt naar Beek. Weliswaar bijna 39 keer zo groot als Persingen, maar met zo’n 3450 inwoners nog steeds een aangenaam rustig dorp. Saillant detail: Beek werd in 2007 verkozen tot ‘het groenste dorp van Nederland’.

Het verleden voelen
Tijd om de grens over te steken, naar Kranenburg in Duitsland. Het oude domein van de Graven van Kleef geeft u direct een even-helemaal-weg-gevoel, voor zover u dat nog niet had. Langs het Reichswald en door Klein Amerika bereikt u vervolgens het Limburgse Mook. Ook hier is het verleden voelbaar, want wie kent immers niet de Slag op de Mookerheide, waar de Geuzen en Spanjaarden in 1574 hevig slag voerden?
De laatste etappe voert u terug naar het beginpunt in Groesbeek.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!





Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel - Restaurant De Wolfsberg

Hotel - Restaurant De Wolfsberg

Mooksebaan12
6562 KB Groesbeek
024-3971327
www.dewolfsberg.nl

Restaurant Rozenhof

Restaurant Rozenhof

Nijmeegsebaan 114
6564 CK Heilig Landstichting
024-3230359
www.rozenhof.nl

Hotel Restaurant 't Spijker

Hotel Restaurant 't Spijker

Rijksstraatweg 191
6573 CP Beek-Ubbergen
024-6841295
www.hotelspijker.nl

Cafehaus Niederrhein

Cafehaus Niederrhein

Bahnhofstrasse 15
47559 Kranenburg
0049-2826917456
www.cafehaus-niederrhein.de

Herberg Restaurant 't Zwaantje

Herberg Restaurant 't Zwaantje

Groesbeekseweg 106
6585 KH Mook
024-6961434
www.t-zwaantje.nl



Praktische informatie

Oplaadpunten: Aanwezig bij Rozenhof en `t Zwaantje U kunt fietsen huren bij Sanders Tweewielers. Een normale fiets kost Ä 10,00 en een E-bike kost Ä 20,00. Gelieve vooraf te reserveren via www.sanderstweewielers.nl Overnachting: U kunt bij De Wolfsberg, Rozenhof, `t Spijker en `t Zwaantje overnachten Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Geen honden toegestaan op het terras Station: Op 4 KM afstand van het startpunt bevindt zich station Molenhoek WIFI beschikbaar

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017
- Op maandagen is deze route niet te fietsen.
- Op dinsdagen wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht bij Restaurant 't Zwaantje geserveerd omdat Cafehaus Niederrhein dan gesloten is.

Let op!
- Van woensdag t/m vrijdag is Cafehaus Niederrhein geopend vanaf 17:00 uur. Indien u de richtlijnen van Happen en Trappen volgt arriveert u hier echter al eerder. Wij raden u dus aan om tijdens de voorafgaande etappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route