De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Koersen door de Kempen - 51 km.

8,0 / 10
11 evaluatie(s)

Koers mee door de kleurrijke Kempen die vroeger grotendeels bedekt was met heide, eikenbos, vennen en veengebieden. Nu kenmerkt het zich vooral door moerassen, donken en heidegebieden, afgewisseld met dennenbossen. Kortom, u fietst door een prachtige omgeving terwijl u tussendoor verwend wordt in bourgondisch Brabant.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Malpie
Fiets over de paden op de Malpiebergse heide en door het prachtige bosgebied, terwijl u geniet van het ruimtelijke gevoel. Dit gebied is grotendeels eigendom van de gemeente Valkenswaard, al heeft Natuurmomenten een klein deel in eigendom dat grenst aan het bosgebied dat bij Malpie hoort. Hier bevinden zich vooral veel spechten en vleermuizen. Houd uw ogen tijdens het fietsen goed open, want er komen talloze vogels voor waaronder de groene en grote bonte specht.

Handelsroutes
In de 13e eeuw liepen er al handelsroutes van Antwerpen naar Keulen en van Den Bosch naar Hasselt. Op het punt waar deze routes zich kruisten, ontstond het plaatsje Borkel en Schaft. De agrarische bewoners zagen een mooie gelegenheid om als voerlui op te treden. Een klein, knus dorp waar u zich meteen zult thuis voelen.

Bende van Steensel
Steensel ligt in het dal van de Gender en ten noorden en zuiden van dit dal vind u dekzandruggen waarop naaldbossen zijn geplant. In het begin van de 19e eeuw werden de dorpen rondom Steensel onveilig gemaakt door de bende van Steensel die vooral uit afgedankte soldaten bestond. Er werden regelmatig gewelddadige inbraken gepleegd in de nacht en men vreesde voor deze bende. Acht jaar lang kon men ongestoord hun gang gaan. In deze vredige omgeving kunt u zich dat bijna niet voorstellen. Trap snel verder naar de volgende bestemming!

Bosrijke omgeving
De omgeving van Knegsel is ontzettend bosrijk en bevat een kleindschalig netwerk van landweggetjes en paden. De variatie in landschap is groot en stukken bos worden dan ook afgewisseld met akkertjes en houtwallen. De bossen hebben namen gekregen als Molenvelden, Knegselse Heide en Wolfshoekse Heide. Een aantal van deze bossen zijn opgezet als dennen- en sparrenplantages die geleidelijk aan een steeds meer afwisselend karakter krijgen.

Beste van twee werelden
Het beste van twee werelden wordt gecombineerd in Veldhoven. U vindt er de dorpse gemoedelijkheid met veel groen en stadse allure met alle gemakken binnen handbereik. Hier kan op en top genoten worden van de Kempische natuur, kunst en cultuur. Bourgondisch leven staat er centraal en zorgen ervoor dat dit een aangename omgeving is om te vertoeven. In deze omgeving is zo veel te beleven, dat kunt u het beste zelf ontdekken!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Partycentrum 't Witven

Partycentrum 't Witven

Runstraat 40
5504 PE Veldhoven
040-2532727
www.witven.nl

Grand cafe & restaurant de Zwaan

Grand cafe & restaurant de Zwaan

Mgr. Kuijpersplein 18
5556 VS Borkel en Schaft
040-2068326
www.zwaanborkel.nl

Hotel Steensel

Hotel Steensel

Eindhovenseweg 43
5524 AP Steensel
0497-512316
www.hotelsteensel.nl

Dinee cafe de Kempen

Dinee cafe de Kempen

Het Groen 14
5511 AE Knegsel
040-2055032
www.dineecafedekempen.nl

Partycentrum 't Witven

Partycentrum 't Witven

Runstraat 40
5504 PE Veldhoven
040-2532727
www.witven.nlPraktische informatie

Bij alle ondernemingen is het mogelijk om elektrische fietsen op te laden Fietsverhuur is mogelijk via het startpunt (Partycentrum 't Witven). Gelieve vooraf contact met hen op te nemen. Bij het startpunt, 't Witven en bij Hotel Steensel kunt u het gehele jaar overnachten. Gelieve voor prijzen en beschikbaarheid direct contact met deze ondernemingen op te nemen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig bij het startpunt. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is bereikbaar met de bus (lijn 174). Bushalte stopt om de hoek bij het startpunt. Bij alle ondernemingen is WiFi beschikbaar.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017

- Deze route is 365 dagen per jaar te boeken!

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route